7 june 2023

Eigenaar Anytime Fitness Glanerbrug plots vertrokken

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
7 june 2023
Eigenaar van halsoverkop ontruimde sportschool Glanerbrug lijkt met de noorderzon vertrokken, vermeld Tubantia.

Waarom is Anytime Fitness Glanerbrug halsoverkop ontruimd? Volgens getuigen waren er in de sportschool nota bene mensen aan het trainen toen een vrachtwagen kwam voorrijden en alle apparaten in ijltempo werden ingeladen. De eigenaar lijkt met de noorderzon vertrokken. Aldus de krant. 

In de krant zijn een vader en zoon aan het woord die onlangs een abonnement hebben afgesloten en betaald middels een Tikkie omdat hget pinapparaat een storing zou hebben.  „Wat natuurlijk apart is, maar nu achteraf wel logisch. Ik vermoed dat de pin toen al was geblokkeerd.” aldus de vader.

Op de voordeur hangt een briefje met de mededeling ‘Wegens omstandigheden gesloten’. Eind vorige maand maakte de sportschool op Facebook nog reclame: ‘Het Pinksterweekend staat voor de deur, maar wij zijn als altijd 24/7 open’. Waarop iemand cynisch reageert: ‘Zijn jullie niet ontruimd?’ En weer een ander vervolgens opmerkt: ‘Ja, ze zijn ontruimd! En de eigenaar is zoek!’ Bron: Tubantia 9/6

Bedrijf is uitgeschreven
De onderneming is kort na de ontruiming eind mei, op 1 juni uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op sociale media en in Glanerbrug wordt beweerd dat de boel failliet is, maar dat is vooralsnog niet bewezen. Het bedrijf staat in ieder geval (nog) niet vermeld op de lijst met nieuwe faillissementsuitspraken.

Flinke huurachterstand
Feit is in elk geval wel dat er een flinke huurachterstand was. Jan Nijland, de pandeigenaar heeft diverse keren geprobeerd om via de app of per mail in contact met zijn huurder te komen over de betalingsachterstand. „Maar er kwam vaak niet eens een antwoord. En een privé-adres heb ik niet van hem.” Hij heeft een advocaat in de arm genomen. „Ik ben vooral heel benieuwd in wiens opdracht de zaak is leeggetrokken. Het is niet netjes zoals het is gegaan.”

Ilija Beganovic de eigenaar, sinds oktober 2021. Anytime Fitness Glanerbrug handelde ook onder de namen Ibfit en Beconnect. Hij had de zaak overgenomen en begon in 2021 midden in coronatijd. Achteraf op het verkeerde moment, hij heeft meteen pech gehad. Hij moest direct dicht. Veel mensen hebben toen hun abonnement opgezegd.

UPDATE (Tubantia9/6):
Raadsels rond Anytime Fitness Glanerbrug groeien: wie liet de sloten vervangen?
Op de deur van de plotseling ontruimde sportschool is een envelop geplakt van deurwaarderskantoor Kroep Steghuis met de tekst: „De sloten zijn vervangen. U kunt de sleutels afhalen bij ons kantoor.”

De boodschap roept vragen op en maakt de gang van zaken nog verdachter. Voor wie is die boodschap bedoeld? De (voormalig) eigenaar van de fitnessclub? En in wiens opdracht is de toegang geblokkeerd? De pandeigenaar, een leverancier? 

Deurwaarder Matthijs Kroep wil geen reactie geven. „Dan krijg je alleen maar speculaties.” Ook „Geen commentaar.” op de vraag of een faillissement in de lucht hangt. Naast de envelop van de deurwaarder heeft een andere sportschool zijn reclamefolder geplakt.


 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf