9 jaar geleden

fit20 brengt succesformule over de grens

9 jaar geleden
Tijdens de Belgische franchisebeurs op 18 & 19 maart introduceert fit20 zijn succesformule bij de zuiderburen. Op woensdag 18 maart tekent Marc God het fit20 masterfranchise overeenkomst voor België. Nog voor de zomer start Marc God met een vestiging in Brussel. De Nederlandse succesformule fit20 heeft vanaf de start in 2009 52 vestigingen geopend. Een fit20 training kost slechts 20 minuten per week, zonder omkleden en altijd onder begeleiding van een personal trainer. De fit20 trainingsmethode geeft binnen drie maanden merkbaar en meetbaar resultaat.

“Het is altijd onze ambitie geweest om buiten de grenzen uit te breiden,” vertelt Walter Vendel, directeur fit20 Group BV. “Dat België onze eerste buitenlandse standplaats wordt is logisch; we kunnen zo gemakkelijker de ‘kinderziektes’ oplossen die je mag verwachten bij expansie naar het buitenland. “Al spreken de Vlaamse Belgen onze taal en gebruiken ze meestal dezelfde woorden, ze bedoelen vaak iets anders. Marc God kent de Belgische markt goed, heeft ervaring met multinationals en weet waar de struikelblokken en valkuilen zitten in het zakendoen met een andere cultuur, specifiek de Belgische. En een goede lokale vertegenwoordiger in dit traject is essentieel. Het is geweldig dat we al na vijf jaar deze stap gaan zetten.”

Spierfalen
In twintig minuten worden zes oefeningen in slow motion uitgevoerd in een omgevingstemperatuur van 17° C. Hierdoor transpireer je niet en wordt omkleden en douchen overbodig. De fit20 formule is gebaseerd op het fysiologisch fenomeen van ‘tijdelijk spierfalen’. De grote spiergroepen in benen, armen en borst worden zo intensief getraind, dat ze tijdelijk de grens van hun vermogen bereiken. Na de herstelperiode van een week is de spier aantoonbaar sterker geworden. Met deze wekelijkse prikkel nemen onder meer de spiermassa en vetverbranding toe en ook de algehele conditie van het lichaam. Je voelt je steeds beter, wat merkbaar is in het dagelijks leven.

Internationale ambities
“In België liggen de gezagsverhoudingen heel anders dan in Nederland. De directheid die wij in Nederland zo gewend zijn, kan in België heel anders uitpakken, vertelt de eerste masterfranchise nemer van fit20, Marc God. “Voor de fit20 formule zie ik hier veel kansen. In het internationale Brussel is er ruimte voor slow motion training waarbij je binnen een half uurtje weer buiten staat. Het is een formule die bij het zakelijk karakter van de stad past; haar bewoners houden van individuele aandacht, kwaliteit en service. En dat past fit20.”

Over fit20 
fit20  is een High Intensity Trainingsmethode (HIT) gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. fit20 heeft 52 studio’s Nederlandse studio’s en vijf in-company studio’s bij Siemens, Yokogawa, Randstad, Thuiszorg West Brabant en Ahold. In 2015 breidt fit20 uit naar het buitenland. Iedere fit20 studio is ingericht met hoogwaardige trainingsapparatuur. Alle fit20 personal trainers zijn deskundig opgeleid en gecertificeerd door de fit20 Academy. Een recent overzicht van de fit20 studio’s in Nederland staat op www.fit20.nl.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


 
Auteur

Jessica Scheffer