1 jaar geleden

World Active deelt manifesto alvast in aanloop naar de FIBO

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden

Derde openbare verklaring van World Active

28 maart 2023
World Active, voorheen het World Active Forum, is een wereldwijd platform en toekomstige federatie die de fitness- en fysieke activiteitensector wereldwijd verenigt. De World Active, die voor het eerst werd gelanceerd in juni 2022, brengt belanghebbenden van alle continenten samen om te debatteren over de gemeenschappelijke kansen en uitdagingen van de industrie, met een verenigde stem te spreken en gezondheid en welzijn wereldwijd te bevorderen door middel van samenwerking en innovatie.

Van World Active wordt verwacht dat het fungeert als een transparant en inclusief representatief orgaan om best practices uit te wisselen, de samenwerking met internationale instellingen, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, te verbeteren en de nieuwste dynamieken en trends in en rond de sector te bespreken. World Active zal het delen van informatie en kennis tussen al haar belanghebbenden mogelijk maken.


Een van de belangrijkste verwezenlijkingen sinds de tweede openbare verklaring van World Active in het najaar, is het nieuwe logo van World Active, dat de eenheid en inclusiviteit van de sector beter illustreert. Het Handvest en het Manifest van World Active, waarin de kernwaarden, principes, besluitvormingsprocedures en doelstellingen worden uiteengezet, zijn opgesteld voor formele aanpassing tijdens de eerste Algemene Vergadering van World Active op 13 april in Keulen. Deze twee oprichtingsdocumenten zijn bedoeld om te dienen als het formele raamwerk voor World Active terwijl de wereldwijde vertegenwoordigende instantie uitgroeit tot een geformaliseerde branchefederatie. Het Handvest is een financieringsdocument dat de reikwijdte, structuur en governance van World Active definieert, en het Manifest zet de belangrijkste strategische prioriteiten, doelstellingen en acties van World Active tegen 2030 uiteen.
Na bijna een jaar voorbereidend werk zullen de gezamenlijke inspanningen van verschillende werkgroepen hun hoogtepunt bereiken op de World Active Summit van 13 - 14 april in Keulen. De eerste fysieke World Active-bijeenkomst van vertegenwoordigers van meer dan 40 wereldwijde handelsverenigingen en beroepsregisters zal plaatsvinden tijdens FIBO Global Fitness in Keulen, de toonaangevende branchebijeenkomst voor de fitness- en fysieke activiteitensector wereldwijd. De World Active Summit zal een unieke kans zijn voor de belangrijkste belanghebbenden uit de sector over de hele wereld om best practices uit te wisselen, te netwerken en van elkaar te leren. De voorzitters van de werkgroepen van World Active zullen ook hun werk sinds de zomer van 2022 presenteren, evenals de korte- en langetermijnplannen voor hun respectieve aandachtsgebieden.

De eerste World Active Summit, van 13 tot 14 april in Keulen, begint met de eerste Algemene Vergadering, waar de leden van World Active de leiders voor het komende jaar zullen kiezen. Fiona Bull, hoofd van de Physical Activity Unit van de Wereldgezondheidsorganisatie, opent de sessie met haar inzichten over de wereldwijde status van fysieke activiteit en gezondheid. Het evenement wordt afgesloten met een persconferentie.

Op de tweede dag van de World Active Summit zullen belangrijke marktleiders en pioniers aanwezig zijn, b.v. Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym, Steven Ward, Chief Transformation Officer van GO fit en voormalig CEO van ukactive, en Philip Mills, oprichter en uitvoerend directeur van Les Mills, presenteren hun ideeën en visie voor de toekomst van World Active en de industrie. Dit wordt een unieke kans om briljante geesten en invloedrijke actoren in de sector te ontmoeten, zoals Emma Barry, Paolo Caserotti, Liz Terry, Peter Croft, Grace McNamara, Bryan O'Rourke en Jennifer Halsall-de Wit. De keynote-sprekers worden gevolgd door thematische sessies, waarin de beste praktijken en innovaties van over de hele wereld worden gepresenteerd. De World Active Summit zal een unieke kans zijn voor de fitness- en fysieke activiteitssector om samen te komen, ideeën uit te wisselen en de toekomst van de industrie vorm te geven.

Als onderdeel van zijn opendeurbeleid nodigt World Active alle belanghebbenden die zijn missie en visie delen uit om zich aan te sluiten bij zijn verenigende wereldwijde beweging voor de fitness- en fysieke activiteitsindustrie. Door over de hele wereld samen te werken, kan de fitness- en lichaamsbewegingsector zijn uitdagingen overwinnen, zijn kansen effectief nastreven en zijn volledige potentieel als maatschappelijke gezondheid en welzijn ontplooien. Op basis van het motto 'meer mensen, actiever, vaker' zetten de leden van World Active zich via hun nieuwe wereldwijde vertegenwoordigingsorgaan vastberaden in voor een fysiek actieve, gezondere wereld.

Ga voor meer informatie naar www.world-active.com of neem contact op met thesecretariat@world-active.com
 

 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf