12 march 2015

Apple staakt verkoop fitnessbandjes Jawbone en Nike

12 march 2015
In aanloop naar de lancering van de Apple Watch stopt Apple in zijn winkels met de verkoop van concurrerende fitnessbandjes, waaronder de Jawbone UP en Nike+ FuelBand. In de Apple Stores in San Francisco, Palo Alto, Los Angeles en New York zijn de betreffende wearables al niet meer verkrijgbaar; dat zal op korte termijn waarschijnlijk ook voor de Nederlandse winkels gelden.

In de Nederlandse Online Store is de Nike+ FuelBand reeds verwijderd, maar is de Jawbone UP Move nog wel verkrijgbaar. Eerder werden ook de Fitbit-producten uit de winkel gehaald. De staking van de verkoop heeft alles te maken met de komst van de Apple Watch, die behalve als luxe horloge ook als fitnesstracker in de markt wordt gezet. Daarvoor biedt Apple een speciale Sport-variant, die met een vanafprijs van € 399 de goedkoopste Watch is maar nog steeds veel duurder dan andere fitnesstrackers. Behalve een soepel, plastic bandje dat nat mag worden, biedt dit horloge overigens geen specifieke voordelen voor sporters.

Fitness
De Activiteit- en Workout-app op de Watch moeten je aan het bewegen krijgen, waarbij de smartwatch je precieze activiteiten bijhoudt met behulp van een versnellingsmeter, hartslagmeter en gps. Zo kun je zien hoeveel calorieën je (dagelijks) hebt verbrand, hoelang je je stevig hebt ingespannen en hoevaak je bent opgestaan. Het horloge leert je bewegingspatroon herkennen en stelt op basis hiervan automatisch persoonlijke doelen.

(*Bron: iCreate Magazine)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Jessica Scheffer