1 jaar geleden

Waarom EMS in elke sportschool van toegevoegde waarde is

Symbiont
Redacteur
1 jaar geleden

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor goede voornemens. Een gezondere levensstijl staat vaak stipt op nummer één, waarvan meer sporten een belangrijke factor is. Men wordt zich steeds bewuster van het belang van sporten voor de fysieke gesteldheid en wil lang fit blijven. In combinatie met een drukke levensstijl kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Een sportschoolabonnement kan niet uitblijven, maar wist je dat je nóg effectiever kunt sporten? EMS wordt steeds groter in Nederland en dat is niet voor niets. We leggen je graag uit hoe EMS werkt en waarom het voor elke sportschool van toegevoegde waarde is.

Hoe werkt EMS?

EMS staat voor Electro Myo Stimulatie of Elektro Musculaire Stimulatie, waarbij de zenuwen in de spieren door middel van elektrische pulsen aangestuurd worden. De spier krijgt als het ware de opdracht vanuit de zenuw om zich aan te spannen, wat voor een ontzettend effectieve training zorgt. Hierdoor kun je namelijk bepaalde spiergroepen specifiek stimuleren, die op andere manieren erg moeilijk te trainen zijn. Daarnaast worden deze spieren tot wel honderdvijftig keer meer gestimuleerd, waardoor je veel minder lang hoeft te zwoegen in de sportschool voor dezelfde of zelfs betere resultaten. Het versterkt de spieren en traint dieper gelegen spieren, waardoor het lichaam in zijn geheel een stuk sterker wordt. Uiteraard is EMS medisch en wetenschappelijk onderzocht en compleet veilig in te zetten.

Wat doet SYMBIONT?

Als je eenmaal begrijpt wat EMS voor iedereen in de sportschool kan betekenen, dan wil je vast meer weten over SYMBIONT. Dit is namelijk een draadloos Smart Body Device met een Tec Suit, wat lage en middenfrequentie combineerd met de realtime trainingsdata tijdens de training. Hierdoor wordt de zuurstofaanvoer naar de spier verbeterd en wordt de bloedcirculatie naar de spier bevorderd. Een training is hierdoor intensiever voor het lichaam, waardoor je minder lang hoeft te trainen voor hetzelfde resultaat. Dankzij het gepanteerde Tec Suit wordt elke spiercontractie gemeten en tegelijkertijd gestimuleerd door de geïntegreerde elektroden. Zo ontvang je als gebruiker en als trainer ontzettend veel informatie over de effectiviteit en resultaten van de training en kun je nauwkeurig je voortgang meten. Deze nieuwe vorm van trainen wordt Bio Elektrisch Trainen (BET) genoemd en SYMBIONT is hierin uniek.

De trainingsfeedback die de droge sensoren in het Tec Suit aanleverd zorgt ervoor dat er constant data opgehaald en inzichtelijk gemaakt wordt in de Curdti app. Je ziet hoe het lichaam, inclusief de spieren, reageren op bepaalde stimulatie, waardoor je de training kunt optimaliseren en op een passend niveau kunt opbouwen. Door al deze gegevens inzichtelijk te krijgen kun je als trainer een specifiek trainingsprogramma maken.

Voordelen van SYMBIONT

Waarom zou je als EMS studio overstappen op SYMBIONT of SYMBIONT willen toevoegen aan je huidige sportschool of trainingsprogramma? Een goede vraag, waar wij graag antwoord op geven. Er zijn namelijk ontzettend veel voordelen aan het gebruik van SYMBIONT en het Tec Suit, naast de voordelen die we in bovenstaande alinea’s al genoemd hebben. De stimulatieprogramma’s zijn volledig te personaliseren, waardoor er voor iedereen een passend programma tussen zit. Het maakt niet uit of je een getrainde sporter bent of zwakkere spieren heb. De training is efficiënt, tussentijds aan te passen en geeft, wat uniek is aan SYMBIONT, ontzettend veel inzicht in de voortgang van de gebruiker.

Unieke eigenschappen van SYMBIONT:

  • Gepatenteerde droge elektroden
  • Medisch gevalideerde stimulatieprogramma’s
  • Stimulatie met lage frequentie en middenfrequentie
  • Analyse van verkregen lichaams en trainingsgegevens, waaronder spieractiviteit (EMG), hartslagvariabiliteit (HRV), hartfrequentie (ECG) en body composition (BIA)
  • Medisch gecertificeerd product

KNOP Academy

SYMBIONT gebruiken in jouw sportschool of tijdens jouw personal trainingen? Dat kan! Vanuit SYMBIONT is de KNOP Academy (Knowledge On Point) opgericht, waar trainers worden opgeleid tot EMS-professional. Dit houdt in dat je een onafhankelijke opleiding volgt om alles over EMS te leren en afsluit met een certificaat als vakbekwaam EMS trainer. Wanneer je alle modules hebt doorlopen en het examen succesvol hebt gedaan, kun jij als zelfstandig EMS-trainer aan de slag. De opleiding is voornamelijk gericht op ervaren professionals, wie bijvoorbeeld al een aantal jaar als trainer werkzaam zijn of zelfs al EMS-trainingen verzorgen. Door het gebruik van casestudies, groepsopdrachten en praktijkgerichte lessen wordt je allround opgeleid en goed voorbereid op het echte werk. Er wordt met kleine groepen van maximaal vijftien personen gewerkt, zodat er voldoende aandacht voor elke kandidaat en ruimte voor eigen inbreng is.

Fitfair Utrecht

Op 24 & 25 november 2022 was SYMBIONT exposant op de Fitfair in Utrecht. Hier werd ons merk onder grote belangstelling officieel gelanceerd in Nederland. Het SYMBIONT Smart Body Device, Tec Suit en CURDTI app werden gedemonstreerd, zodat alle bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd werden over de mogelijkheden van SYMBIONT. We hebben een jaar lang gratis SYMBIONT weggegeven en mooie contacten gelegd met eigenaren van EMS Studio’s, sportscholen en personal trainers. Wie weet is SYMBIONT binnenkort in jouw sportschool te gebruiken!

Meer weten over SYMBIONT? www.symbiont360.com/nl of volg ons via Facebook of Instagram @symbiont_nld.

Bezoek de website www.knop-academy.de voor meer informatie over de KNOP Academy.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Symbiont