1 jaar geleden

Waarom het sporten met EMS de toekomst is

Symbiont
Redacteur
1 jaar geleden

Of het nu gaat om gezondheids- of krachttraining, yoga, fysiotherapie, prestatiesport of persoonlijke training, EMS is op alle gebieden een effectieve manier voor een beter resultaat. Al meer dan vijftig jaar is stroom een uitstekende methode om pijntherapie toe te passen. Ook is het mogelijk om met EMS (Electro Musculaire Stimulatie) op een doeltreffende en rustige manier spieren weer op te bouwen na een ongeval of bij ernstig letsel. EMS toepassen in sport en fitness zal succesvol bijdragen aan een beter resultaat als het gaat om afvallen, krachttraining, spieropbouw en conditietraining. Ben je benieuwd hoe EMS werkt? We vertellen je er graag meer over.

Wat is EMS?

Elke dag stuurt ons lichaam miljoenen elektrische signalen via ons zenuwstelsel naar onze spieren om informatie te ontvangen en te verwerken. EMS maakt gebruik van hetzelfde principe. Via elektroden worden elektrische signalen naar de spieren en zenuwen verstuurd om ze te kunnen trainen. Bij EMS wordt vaak laagfrequente en soms middenfrequente stroom toegepast die de spieren met een optimale intensiteit activeert en zo de prestatie verbetert. Het is wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van EMS volkomen veilig is. Een aantal wetenschappers en artsen heeft zich namelijk al intensief beziggehouden met deze elektronische fitnesstrend en heeft de werkzaamheid ervan bevestigd.

Hoe werkt een EMS-training?

Tijdens de workout zorgt EMS ervoor dat de spieren extra worden gestimuleerd. Gedurende een EMS-training wordt ook een speciaal EMS-pak gedragen – wat nat gemaakt moet worden – waarin de elektroden zijn verwerkt. De elektroden zijn verdeeld over de armen, benen, borst, buik, billen en rug. Het EMS-pak is verbonden met het EMS-apparaat waarop diverse trainingsprogramma’s staan. Tijdens de training zorgen de elektroden voor een aanspanning in de spieren. Op deze manier worden de spieren getraind waardoor met een training van 20 minuten nagenoeg hetzelfde resultaat kan worden bereikt als 3 tot 4 uur conventionele training in de sportschool.

Duitsland als koploper

Duitsland is koploper als het gaat om EMS-training. Diverse merken op het gebied van EMS hebben hun oorsprong gevonden in dit land. Grote ketens met EMS-studio’s domineren de Duitse markt. De afgelopen jaren is EMS ook in Nederland en België steeds populairder geworden. EMS-studio’s, sportscholen, fysiotherapeuten en personal trainers weten succesvolle resultaten te behalen met behulp van EMS. De verwachting is dat deze technologie zich zal blijven ontwikkelen en uitbreiden in Nederland en België.

Nieuw in EMS-land: SYMBIONT

Het draadloze SYMBIONT Smart Body Device maakt een kwantumsprong in de wereld van EMS-training. Een medisch product dat als spierstimulator voor het eerst EMS in lage frequentie en middenfrequentie combineert met de on-body gegevensregistratie van de fitnesstraining; en dat in realtime. Met grote precisie en optimale betrouwbaarheid meet het SYMBIONT Smart Body Device tijdens elke training een veelvoud aan individuele gegevens via de biosensoren van het Tec Suit. Door deze informatie kan de training worden aangepast aan specifieke behoeften van het lichaam en aan persoonlijke doelstellingen. Dankzij de draadloze verbinding kan de training overal gevolgd worden. Of het nu buiten of binnen is. Het Tec Suit is gemaakt van antibacteriële hightech vezels en materialen en biedt een ongekende bewegingsvrijheid. Daarnaast worden de voorkant en achterkant van zowel de armen als de benen separaat aangestuurd, voor een nog efficiëntere training. In het Tec Suit is de nieuwste technologie toegepast op de elektroden. De 24 gepatenteerde droge elektroden en biosensoren voor de diverse hoofdspiergroepen zijn feilloos geïntegreerd in het Tec Suit. De bijbehorende CURDTI-app begeleidt de gebruiker en slaat persoonlijke succesmomenten en de ontwikkelingen van de EMS-trainingen op. Het SYMBIONT Smart Body Device legt de resultaten van een training vast en maakt een voortgangsrapport. Deze kunnen met slechts één druk op de knop gedeeld worden met familie, vrienden of de wereldwijde SYMBIONT Community. Een eigen gecertificeerd opleidingsinstituut voor SYMBIONT-trainers zorgt ervoor dat zij op een verantwoorde en optimale manier training kunnen geven.

Track, Train & Transform

Met SYMBIONT worden er grote stappen gemaakt als het gaat om trainen en meten. Tot nu toe stuurde een EMS-pak alleen signalen naar de spieren. Dankzij de nieuwste technologie is het nu ook mogelijk om dit proces om te keren. Deze nieuwe vorm van Bio Elektrisch Trainen (BET) biedt de sporter de mogelijkheid om het lichaam te laten “spreken”. Daarnaast geeft het de trainer handvatten om de training nóg beter op het doel af te stemmen. Succes is nu meetbaar! De 24 gepatenteerde droge elektroden kunnen signalen opvangen en deze omzetten in informatie. Denk hierbij aan: - Lichaamsanalyse (verdeeld over 24 meetpunten) - Lichaamssamenstelling (BIA) - Spieractiviteit (EMG) - Hartslag en hartslagvariabiliteit

Train smarter, not harder!

De SYMBIONT heeft de FIBO innovatieprijs gewonnen en is in slechts 18 maanden tijd uitgegroeid tot een serieuze speler in EMS-land. SYMBIONT wordt momenteel in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Vietnam door ruim 500 EMS-studio’s ingezet om optimale resultaten te behalen op het gebied van gezondheid en fitness. Inmiddels trainen meer dan 100.000 tevreden sporters met SYMBIONT. Met SYMBIONT zien we een unieke verschuiving van Electro Musculaire Stimulatie (EMS) naar Bio Elektrische Training (BET). Zo kan de prestatie na elke training exact worden uitgelezen en kunnen waardevolle conclusies worden getrokken voor een geoptimaliseerde training. Dit was eerder nog niet mogelijk met een EMS-training.

Meer weten? Kijk op onze website voor meer informatie!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Symbiont

Bedrijf

Symbiont

Laatste artikelen van dit bedrijf