9 may 2022

AI Personal Fitnesscoach krijgt financiering rond

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
9 may 2022
Altis, een op kunstmatige intelligentie gebaseerde personal trainer-oplossing, heeft meer dan 3 miljoen dollar aan financiering binnengehaald, waardoor de totale investeringen die tot nu toe in het fit tech-merk zijn gedaan op 10,5 miljoen dollar komen.

De laatste financieringsronde omvatte investeringen van Mike Capps, voormalig hoofd gaming bij Epic Games; Bill Flynn, voormalig CEO van Amtrak; en de Amerikaanse Olympiërs JR Celski en Georganne Moline.

Door gebruik te maken van eigen computervisie en AI, wordt Altis aangedreven door wat het 's werelds eerste "Movement Operating System" noemt en is in staat om gebruikers te zien, "begrijpen" en persoonlijk te instrueren.

Als gevolg hiervan is het in staat om hypergepersonaliseerde fitnessprogramma's te creëren op basis van de individuele mogelijkheden, beperkingen en doelen van gebruikers.


Vervolg artikel:
Het systeem – dat zijn debuut maakte op de CES van dit jaar – maakt gebruik van een console ter grootte van een soundbar die op elk scherm kan worden aangesloten.

Jeff Halevy, CEO en mede-oprichter van Altis, zei: "Het is ongelooflijk om te zien dat de interesse van investeerders toeneemt naarmate Altis op de markt komt.
 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf