5 maanden geleden

Peleton - Precor CEO betwist rapporten van productiepauzes, waarde daalt van 50 miljard naar 8 miljard

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
5 maanden geleden

Peloton stopt de productie van zijn bikes en loopbanden niet, maar is de productie van de "juiste" maat, John Foley, mede-oprichter en CEO van Peloton, zei in een memo van 20 januari aan Peloton-personeel dat mediaberichten besprak die het tegenovergestelde beweerden. De rapporten speculeerden ook over ontslagen, die Foley niet als definitief betwistte.

De voorlopige EBITDA van het bedrijf in het tweede kwartaal van 2022 was een verlies in het bereik van $ 270 miljoen tot $ 260 miljoen, in vergelijking met de verwachting van een verlies van $ 350 miljoen tot $ 325 miljoen.

Op dezelfde dag van de brief bracht Peloton voorlopige resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2022 (eindigend op 31 december 2021) uit, die een totale omzet van ongeveer $ 1,14 miljard laten zien, vergeleken met de eerdere verwachting van het bedrijf van $ 1,1 miljard tot $ 1,2 miljard. Dit is te vergelijken met de  omzet in het tweede kwartaal van 2021  (periode van drie maanden eindigend op 31 december 2020) van $ 1,06 miljard, een stijging van 128 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. 


"Geruchten dat we alle productie van fietsen en loopvlakken stopzetten, zijn onjuist", schreef Foley in de brief die het bedrijf op zijn website plaatste.

Foley stelde dat de COVID-19-pandemie de verwachte driejarige vraag naar zijn producten had versneld tot slechts enkele maanden in 2020 en 2021, een versnelling die het bedrijf "frontaal" ontmoette, voegde hij eraan toe. Het bedrijf kocht Precor begin 2021 zelfs voor $ 420 miljoen om te helpen bij de productie van Peloton-producten.
"We voelen ons goed bij het aanpassen van onze productie en naarmate we evolueren naar meer seizoensgebonden vraagcurves, stellen we onze productieniveaus opnieuw in voor duurzame groei", schreef Foley.

Iemand lekte naar CNBC een vertrouwelijke presentatie van 10 januari, die CNBC deelde in een verhaal , waarvan de details vervolgens werden opgepikt door andere pers. De artikelen zorgden ervoor dat de aandelen van het bedrijf met 24 procent daalden tot $ 24,22. Op een bepaald moment in de afgelopen 12 maanden waren de aandelen van het bedrijf op een hoogte van $ 166,57. Nadat Foley's memo delen van het verhaal weerlegde en na de publicatie van de voorlopige resultaten van het tweede kwartaal, stegen de aandelen met 9 procent in de late handel op 20 januari. Het eindigde de dag op 21 januari op $ 27,06 per aandeel.

In januari 2021, toen het bedrijf sterk profiteerde van de pandemische vraag naar zijn thuisproducten, bedroeg de waardering van Peloton $ 50 miljard. Vandaag is de waardering volgens Bloomberg nog maar $ 8 miljard.

Bron: CI
 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf