11 maanden geleden

Fitness tijdens de lockdown: halters op de stoep terwijl het verkeer voorbij rijdt en in het bos

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
11 maanden geleden

Sportschool dicht? De kou in om samen te sporten!
Bij TrainMore aan de Dagelijkse Groenmarkt doet Guido de manager van TrainMore Den Haag, er alles aan om zijn leden fit te houden. “Het is ijskoud en zelf mogen we niet meesporten. Wij zijn er alleen om toezicht te houden, zodat mensen de oefeningen goed uitvoeren.”

De sportapparaten bij sportschool TrainMore zijn naar buiten gesleept en staan op de stoep van de Dagelijkse Groenmarkt. Op anderhalve meter werken sporters zich buiten in de kou in het zweet. Vrachtwagens rijden langs, de vuilnis wordt opgehaald en de tram die langskomt rijdt nog net niet over de voeten van de sporters heen.

De sporters van TrainMore zijn samen een hechte groep. Het is best een drempel om buiten in de vrieskou te gaan sporten, maar iedereen trekt elkaar mee. “De overheid denkt misschien dat studenten en jongeren alleen maar willen uitgaan en rondhangen, maar niets is minder waar.” zegt Guido. “De leden van TrainMore vinden het heerlijk om na het studeren of werken een uitlaatklep te hebben door te gaan sporten.”


Sharony van PT studio van der Wiel laat zich ook niet kisten. Hup met z’n allen het bos in!
,,Here we go again, alles weer dicht, dacht ik zaterdagavond toen ik naar de persconferentie keek’’, vertelt de Santpoortse sportschoolhoudster Sharony van der Wiel. Dus dan maar naar buiten. ,,Direct na de persconferentie ben ik gaan bedenken wat er nog wel mogelijk was, binnen de grenzen van de nieuwe maatregelen, bovenop de beperkingen die er al waren. Er waren twee opties: naar buiten en online. En dat is wat we nu doen, want we willen gewoon lekker blijven sporten. Met dit geweldige winterse weer is het zeker geen straf. ”

De veertigjarige Van der Wiel runt al acht jaar haar eigen sportschool in de Santpoortse Hoofdstraat. ,,We bieden personal trainingen aan, een op een of in kleine groepjes, in diverse vormen als bijvoorbeeld bootcamp of bokstrainingen. En de hele boel is nu naar buiten verplaatst. Op afspraak en op andere tijden, in groepjes van maximaal twee personen.’

Bron: In de buurt, NH Dagblad
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf