19 november 2020

Aciso Fitness & Health wil in 2023 35 FT-CLUB's in Nederland

19 november 2020
Functional Training is hot en Aciso Fitness & Health, het toonaangevende Europese marketing- en consultancybureau, dochteronderneming van het MIGROS-concern, speelt daar vanaf nu ook in Nederland op in met haar FT-CLUB formule. In Zwijndrecht opent eigenaar Arjan van Dorp binnenkort de eerste FT-CLUB geopend, die als basis gaat fungeren voor de uitrol van het franchiseconcept. “De kracht van de formule is een sterk merk in combinatie met effectieve marketing en een uitgedokterd trainingsconcept.”

FT-CLUB is een formule voor boutique studio's die hoogwaardige functional training bieden. Mega-trends, maatwerk en kwaliteit vormen de kern. “In Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn inmiddels veertig FT-clubs met succes geopend”, vertelt Van Dorp. “Het concept was in eerste instantie als licentiemodel ontwikkeld, maar we hebben geleerd dat dit wat ´vrijblijvende´ systeem in de praktijk niet positief uitpakt. Daarbij komt dat franchisemerken door de markt zijn geaccepteerd en een hoge mate van herkenbaarheid en vertrouwen genieten van de consument. Het is dus spannend om de franchise nu ook in Nederland te introduceren”, vertelt de enthousiaste Van Dorp.

De FT-CLUB Walburg in Zwijndrecht is de eerste club in Europa die in de nieuw ontwikkelde look & feel is vormgegeven. “Waarom juist in Zwijndrecht? Ten eerste zitten we op een fantastische locatie. Daarnaast is het FT-CLUB concept ontwikkeld voor een conglomeratie van 15.000 tot 20.000 inwoners. In ons primaire verzorgingsgebied zitten we ruim op het dubbele. Daarbij is het een hele gewone doorsnee Nederlandse gemeente. Ik wil aantonen dat het concept dus niet alleen in de grote steden succesvol is maar ook in de provincie."

HOOFDKWARTIER
Van Dorp is al jaren Business Development Manager en Seniorness & Health, en kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik wordt nu de eerste franchisenemer in Nederland. Dit creëert ook direct ´proof of concept´. Zo zal blijken dat wat op ons hoofdkantoor in München wordt ontwikkeld, ook hier functioneert. Deze club fungeert zo min of meer als laboratorium om eventuele ´local touches´ aan te brengen en de formule te finetunen. Zoals in ieder land gebeurt”, aldus Van Dorp.

Van de adviseursrol naar een club leiden. Van Dorp kijkt ernaar uit. “Nee, ik sta niet op de trainingsvloer, maar zal wel elke dag in de club aanwezig zijn. De coaches verzorgen de workouts en een head coach heeft de dagelijkse leiding. Ik zal vooral potentiële franchisenemers ontvangen en hen kennis laten maken met het FT-CLUB concept en onze trainingsfilosofie. Deze FT-CLUB wordt ons hoofdkwartier in Nederland. De coaches in mijn club worden nog opgeleid door de fantastische pilotclub in München, maar in de toekomst zullen de coaches door een Nederlandse Master Coach worden opgeleid. De kracht van de FT-CLUB formule is zodoende een sterk, herkenbaar internationaal merk met een effectief marketing- & sales model in combinatie met een uitgedokterd trainingsconcept.”

PARTNERSHIPS
Aciso Fitness & Health ondersteunt franchisenemers bij FT-CLUB bij het ondernemen. “Veel fitnessondernemers en Personal Trainers zijn liefhebbers van trainen en sporten in het algemeen. Niet iedereen is daarbij zakelijk, financieel en fiscaal onderlegd. Het echte, pure ondernemen is niet aan iedereen besteed. Dit is de kracht van FT-CLUB. Samen met de franchisenemers creëren we een unieke club met een zeer aantrekkelijk perspectief, niet alleen op de korte- maar vooral ook op de lange termijn. Dat biedt ook meer onafhankelijkheid. Het is niet heel moeilijk om als personal trainer een ruimte te vinden om te trainen met je klanten en om wat nieuwe klanten te werven. Maar hoe ontwikkel je je daarna? Hoe zet je branding op? Wat doe je met administratie en ledenwerving? En wat is je ´exit-strategie wanneer je wilt of moet stoppen? Of wanneer je zelf besmet blijkt met Covid-19, wat ik de afgelopen maanden toch regelmatig heb gehoord…. Voor velen zijn dat toch lastige hordes om te nemen.”

“Je ziet, zeker wanneer we naar andere, meer volwassen markten kijken, steeds meer sterke merken in de markt. Het wordt steeds lastiger om als zelfstandig ondernemer je eigen merk op te zetten. Consumenten lijken ook steeds meer vertrouwen te hebben in grote merken. Wij zijn als Aciso Fitness & Health sterk in het ontwikkelen van merken, de marketing, sales en bedrijfseconomische aspecten. We werken binnen FT-CLUB intensief samen met Perform Better, mede-initiatiefnemer en een prominente leverancier van small trainings materials die educatie van haar klanten hoog in het vaandel heeft. We kunnen ook met trots melden dat Adidas als strategisch partner zich heeft verbonden aan FT-CLUB. Met Adidas hebben we een sterke, internationale en zeer herkenbare partner met ontzettend veel know-how en impact in de markt.”BELANGSTELLING
Van Dorp merkte al tijdens de bouw van zijn FT-CLUB dat er interesse ontstond vanuit de branche. “In mijn rol als consultant ken ik natuurlijk veel ondernemers op de Nederlandse markt. Ik merkte dat er vanuit mijn klassieke klantenkring al veel belangstelling kwam voor het concept. Ook personal trainers bellen regelmatig en reageren enthousiast. Dat is natuurlijk een goed teken wanneer je nog niet eens de deuren hebt geopend.”

Het doel van Van Dorp en Aciso Health & Fitness is ambitieus. “We durven uit te spreken dat we eind 2023 35 FT-CLUB´s operationeel willen hebben in Nederland. We leven natuurlijk in een lastige tijd waarvan niemand weet wat de toekomst ons biedt. Maar het woord ´ondernemen´ spreekt voor zich, stilzitten is geen optie. Aciso Fitness & Health gaat zich in Nederland volledig focussen op de ontwikkeling van de FT-CLUB franchise. Ik verwacht dat de FT-CLUBS een grote aantrekkingskracht gaan hebben op trainers die nu nadenken over hoe ze hun toekomst willen invullen. Tijdens en na de coronaperiode. Ook veel fitnessondernemers moeten zich herpositioneren. Je moet nu eenmaal voorbereid zijn op een andere realiteit met aangepaste dienstverlening en een hogere rentabiliteit op je vierkante meters.”

Van Dorp ziet de start van zijn FT-CLUB als een mooi avontuur. “Ik zal in mijn nieuwe rol ook leergeld betalen, daar schrik ik niet van terug. “Theorie bestaat niet in de praktijk” heb ik geleerd van mijn goede vriend en bekend spreker Feike Cats. Er komen altijd hick-ups, maar ons grote doel is om franchisenemers binnen zes maanden aan de hand mee te nemen om van basisidee tot realisatie van een FT-CLUB te komen. Samen kijken we naar vragen als: waar moet een locatie aan voldoen? Hoe ga je om met de makelaar? Wat is de prijs per vierkante meter? Hoe zit het met alle vergunningen? Er komt veel bij kijken als je een club opent. En er komt nog veel meer bij kijken om een club na opening ook op de langere termijn succesvol te houden. Met onze expertise staan we naast de ambitieuze ondernemers in Nederland. Ik ben erg enthousiast over wat komen gaat: we gaan veel potentiële franchisenemers inspireren”, besluit Van Dorp.

Geïnteresseerd?
Neem contact op via onderstaande gegevens:
FT-CLUB Walburg
Dollard 62 – Winkelcentrum Walburg
3332 EE Zwijndrecht

Tel.: +31 782100405

arjan@ft-club-walburg.nl
ft-club-walburg.nl
FT-ClubAciso Fitness & HealthfranchiseFunctional TrainingSmall Group TrainingArjan van Dorp
Gerelateerde artikelen