3 jaar geleden

Anytime Fitness: 'Deze tijd biedt volop kansen, zonder blind te zijn voor bedreigingen'

3 jaar geleden
Na ruim drie maanden mochten per 1 juli ook de deuren van alle Anytime Fitness-clubs weer open. In Posterholt, Zutphen, Noordwijkerhout, Den Haag/Wateringen, Eijsden, Doetinchem, Varsseveld en Vlijmen gingen de deuren voor het eerst open. De nieuwste Anytime Fitness in België (Staden) mocht in juni openen. Met acht nieuwe clubs passeerde Anytime Fitness in Nederland de mijlpaal van honderd clubs. Wij spraken met Bjorn en Joyce Hameleers, zoon en dochter van master franchisee Petro Hameleers bij Anytime Fitness Benelux, en zelf franchisenemers. “De kracht van ons groeiende netwerk ligt in de betrokkenheid met onze leden.”

Ze telden af naar 1 juli, de dag waarop hun leden weer binnen mochten sporten. Maar tot die tijd zijn Bjorn en Joyce Hameleers, net als hun collega’s op het hoofdkantoor en alle andere franchisenemers, druk bezig geweest om de coronastorm te doorstaan en op een positieve manier na te denken over hoe de leden van de inmiddels meer dan honderd clubs bereikt konden worden. En hen ook te inspireren en enthousiasmeren om thuis of op buitenlocaties te sporten.

“We waren de eerste van alle grote ketens die massaal zijn gestart met buitenactiviteiten toen onze deuren noodgedwongen moesten sluiten”, vertelt Bjorn Hameleers via een beeldverbinding. “Vanaf het moment dat we buiten mochten gaan sporten hebben alle clubs tenten opgezet, of een buitenlocaties gezocht waar buiten sporten mogelijk en toegestaan was als ze dit niet op eigen terrein konden realiseren. Er werden sport- en motivatieprogramma’s opgesteld om leden thuis te laten sporten en de schouders werden eronder gezet om samen deze periode door te komen en in beweging te blijven. We startten vlak na de sluiting al met onze campagne Stay Home Stay Healthy. We vormen met alle franchisenemers een hecht netwerk. We helpen en inspireren elkaar. Zeker ook met steun van het hoofdkantoor en zeker ook in een bijzondere tijd als deze.”

Innoveren
Bjorn noemt zich in de eerste plaats franchisenemer bij Anytime Fitness, dat zijn vader Petro in 2011 introduceerde in de Benelux. Petro zet samen met directeur Joep Brouns de lijnen uit, maar Bjorn en Joyce zijn ook betrokken bij het hoofdkantoor. Zo werkt Joyce als field coach, waarbij ze de franchise business consultants ondersteunt. “Ik zit veel op de weg en ondersteun de franchisenemers in het veld. Ik hielp hen bijvoorbeeld met de heropening. Alle franchisenemers houden ook telefonisch, via de mail en Teams contact met het hoofdkantoor. Vanuit daar worden ze ook ondersteund. Zo werd er tijdens de coronaperiode een FAQ lijst opgesteld voor franchisenemers waarin ze veel informatie konden vinden over mogelijke vragen van leden, zodat ze daarop goed voorbereid waren tot aan emailscripts toe. Er werd een hoop gedaan om uniformiteit te bewaken en om de franchisenemers zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Petro en Joep namen ook wekelijks filmpjes op met tips en de stand van zaken om alle clubs op de hoogte te houden. We schakelden ook externe specialisten in om informatie in te winnen en die te delen met de franchisenemers. In deze tijd kijk je naar mogelijkheden om te innoveren en het verschil te maken.”

De coronaperiode heeft tot een stimulans in de online begeleiding geleid, zegt Bjorn. “Er zal wel een verschuiving plaatsvinden in de balans tussen buiten sporten, online sporten en de bezoeken aan de clubs. Het gebruik van onze app is explosief toegenomen. Dat moeten we uitbouwen. Er is een goede voedingsbodem ontstaan. Veel ondernemers zien buiten sporten en online trainingen als een bedreiging, maar die driehoek, in combinatie met bezoeken aan de clubs, moeten elkaar juist gaan versterken.”

Community
Bjorn merkte tijdens de afgelopen maanden dat de franchisenemers van Anytime Fitness een hechte community hebben opgebouwd met hun leden. “We merkten dat 50 procent van onze leden ons tot 1 september wilde ondersteunen door volledig te blijven betalen of te kiezen voor een pakket voor de helft van de prijs. Als je mensen weet te enthousiasmeren, motiveren en inspireren helpen ze jou als franchisenemer in mindere tijden. Een mooier compliment kun je niet krijgen. En in de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat leden door een franchisenemer geïnspireerd worden om later zelf ook franchisenemer te worden. De kracht van ons groeiende netwerk is dat we een hele sterke groep franchisenemers hebben die oprecht geïnteresseerd is in de doelen die leden willen behalen als ze bij ons binnen komen. Je moet een match creëren met je leden. Wanneer het selectieproces plaatsvindt voor een franchisenemer willen we ook graag een match voelen met een nieuwe kandidaat aan de andere kant van de tafel. Passie en gedrevenheid moeten dan ook naar voren komen”, aldus Bjorn.

Ziel en zaligheid
Bjorn en Joyce groeiden op met een vader die zich al jaren in de fitnessbranche begeeft. Sinds 2011 werken ze samen bij Anytime Fitness. Ze omschrijven elkaars persoonlijkheden als jin en yang. De band met hun vader is hecht. “Ik beschouw mijn vader als mijn, onze mentor”, vertelt Joyce. “We hebben al op jonge leeftijd kennisgemaakt met de fitnessbranche en zijn erin opgegroeid. We zijn onderaan de ladder begonnen en zijn inmiddels jaren franchisenemer van twee clubs en er zijn nog twee clubs op komst. We hebben alle vertrouwen in het merk Anytime Fitness en er is in Nederland en België nog genoeg plek voor ons om clubs te openen. We geven graag het goede voorbeeld, ondanks Corona. Daarnaast blijven we werkzaam op het hoofdkantoor, waar we onze eigen vaste functies uitvoeren.”

Negen jaar geleden stapten Bjorn en Joyce in met een club in Susteren. “Die club werd later weer door de toenmalige fitnessinstructeur daar, uit Susteren, overgenomen. Hij werd geïnspireerd. Zo werkt dat! We zijn in een familieproject gegroeid. En we hebben natuurlijk wel een familieband als vader, zoon en dochter, maar op het hoofdkantoor vormen we met de andere collega’s al jaren een harde kern. Door het intensieve contact met franchisenemers voelt het hele netwerk als een familie. We steken ziel en zalig in het concept van Anytime Fitness en willen het merk naar een hoger leven brengen”, aldus Bjorn.

Voor nieuwe franchisenemers ziet Bjorn kansen. “Er zat in de coronatijd een rem op de groei, maar ik denk we nu weer als een speer naar boven gaan. Daar ben ik van overtuigd. Wij hebben een concept waarin leden met plezier aan hun gezondheid kunnen werken. Het kleinschalige, het ons kent ons, is onze kracht. Daarnaast zijn we er van overtuigd dat meer mensen aan hun weerstand en gezondheid willen gaan werken als gevolg van corona dus fitness blijft belangrijk voor alle leeftijden! Aan onze potentiële franchisenemers zou ik willen zeggen: deze tijd biedt volop kansen, zonder blind te zijn voor bedreigingen. Als je een echte ondernemer bent zie je nu kansen en ga je er ook voor. Ik heb zelf bij onderhandelingen met verhuurders gemerkt dat ik voorstellen deed die ik maanden geleden niet durfde te doen. Maar dan was er wel een akkoord. Net als wanneer je nu in gesprek gaat met een aannemer. Zij zitten ook in een lastig parket. Iedereen doet een stapje terug en wil elkaar helpen om uit de crisis te komen. Je kunt 5 tot 10 procent besparen op verbouwkosten. Bij Anytime Fitness zijn we altijd positief gestemd. Tijdens de economische crisis in 2011 hebben we ook locaties geopend. Geen andere partij deed ons dat na. Onze nieuwe campagne heet Fit en Vitaal is het nieuwe normaal. Iedereen wil het zijn, maar is het niet. Wij helpen de leden daar op onze eigen oprechte en geïnteresseerde manier mee. Zo onderscheiden franchisenemers van Anytime Fitness zich.”

Anytime Fitness telt in juni 2020 105 clubs in Nederland en 13 in België. Wereldwijd zijn er ca. 5000 clubs en al deze clubs zijn voor leden met één sleutel te openen. Naast het 24/7 concept kun je als lid sporten waar en wanneer je wilt!

Interesse in Anytime Fitness? Bel met Bjorn Hameleers: 06-50 41 09 48
 
Anytime FitnessfranchiseBjorn HameleersJoyce HameleerslockdownCoronavirus
Gerelateerde artikelen