11 august 2020

Rutger Brakel, eigenaar van ProFit Gym over uitdagingen tijdens en na de lockdown

11 august 2020
ProFit Gym is een keten van 8 fitnessclubs in Assen, Dalfsen, Emmen, Hardenberg, Ommen en 3 vestigingen in Zwolle. De sportscholen zijn uitgerust met moderne fitnessapparatuur zodat iedereen het maximale uit zijn workout kan halen. Daarnaast zijn er in elke club ook nog vele andere faciliteiten te vinden. Denk onder andere aan live groepslessen met trainer, kluisjes, keurige kleedkamers met douches, sportwater en enthousiaste coaches. We spraken met Rutger Brakel, eigenaar van ProFit Gym Fitness.

Aangeboden diensten tijdens lockdown

Ook de vestigingen van ProFit Gym hebben in maart de deuren moeten sluiten in verband met het coronavirus. De keten was zich uiteraard erg bewust van het ongemak, maar ging zeker niet bij de pakken neerzetten. Ze zijn meteen aan de slag gegaan om hun leden ook tijdens de lockdown zoveel mogelijk hulp en ondersteuning te bieden om fit en gezond te blijven.

Het aanbod bestond onder andere uit:
  • Gratis virtuele lessen van Les Mills om thuis te volgen, via Les Mills On Demand en Les Mills livestream
  • Gratis persoonlijke trainingsschema’s per mail
  • Gratis downloadbare trainingsschema’s op de website
  • Dagelijkse workout video’s op Facebook en Instagram
  • Na de heropening tot twee maanden gratis sporten voor nieuwe leden

Alle mogelijkheden om fit en actief te blijven tijdens de lockdown werden uitgebreid gecommuniceerd op de website van ProFit Gym. Op de website werd een speciale button geplaatst met submenu’s als: ProFit Gym & corona, trainingsschema’s, workout video’s, virtuele lessen, corona-compensatie, veelgestelde vragen met betrekking tot corona.

Rutger: “In deze bijzondere tijd wilden we iedereen zo goed mogelijk faciliteren om te blijven sporten. Daarom boden we veel manieren aan om thuis aan je fitheid te werken tot onze sportscholen weer geopend zijn. Er is heel veel gebruikgemaakt van de livestreaming lessen van Les Mills. Per les hadden we wel 1000 views. Dat sommige leden geen materialen thuis hadden voor bijvoorbeeld BODYPUMP was geen enkel probleem. Leden waren erg inventief met pakken wasmiddel en flessen water.”

“We zijn sowieso erg blij met de ondersteuning die we vanuit Les Mills en HDD GROUP tijdens de lockdown hebben ontvangen. Zij hebben ons erg goed ondersteund met webinars, virtuele lessen en allerhande tools.”

“Al onze clubs beschikken over Les Mills Virtual. Na de heropening van de clubs is Les Mills Virtual een belangrijk middel om te zorgen voor een betere spreiding van de leden. Door virtuele lessen aan te bieden, kunnen leden ook meer overdag sporten en op tijden dat ze het beste uitkomt. Dit vermindert de drukte op piekuren in de avond.”

Speciaal pakket voor leden na heropening
Uiteraard heeft ProFit Gym ook nagedacht over de heropening van de clubs en hebben ze een gaaf pakket samengesteld welke bij de opening direct bruikbaar is en waar leden van gebruik kunnen maken:
 
  • Een maand gratis sportwater
  • Vanaf 1 juli kunnen de leden een maand lang gratis onbeperkt sportwater tappen. Als leden al een sportwater arrangement hebben, dan wordt er die maand niet afgeschreven.
  • Vijf keer gratis onder de zonnebank
  • Daarnaast krijgen leden ook een strippenkaart om 5 keer gratis te zonnen onder de zonnebank. Deze strippen zijn 1 jaar geldig en is overdraagbaar.
  • Alle leden mogen een maand lang gratis een sportmaatje meenemen naar de club om samen te sporten.

Rutger: “Wij zullen er op de ProFit manier voor zorgen dat onze leden nadrukkelijk in het zonnetje gezet zullen worden en zich veilig en welkom voelen in onze club!”

Van online naar offline
Veel clubs, waaronder ProFit GYM Fitness, zijn tijdens de lockdown online heel actief en zichtbaar geweest, met name op social media. Clubs gebruikten de uitdagingen van de COVID-19-crisis als een kans om hun aanbod te veranderen. De verwachting is dat online fitness, ook na de lockdown, zal blijven bestaan en dit aanbod zal blijven groeien. Door slim gebruik van technologie en een flexibele mindset maken fitnessclubs hun offline bedrijf toekomstbestendig door nieuwe online inkomstenstromen te genereren en hun publiek te vergroten. Natuurlijk zijn er aanzienlijke veranderingen geweest in de manier waarop mensen fitness consumeren tijdens de lockdown. Maar of deze gewoonten blijven bestaan als de lockdown voorbij is, is de vraag.

Het online naar offline (O2O) bedrijfsmodel - waarbij bedrijven een publiek opbouwen via digitale aanwezigheid en ze vervolgens naar fysieke locaties leiden - is een goed voorbeeld van kanaalintegratie om je club toekomstbestendig te maken.

Veel clubs over de hele wereld zien de COVID-19-crisis als een gouden kans om hun digitale aanwezigheid te vergroten en ervoor te zorgen dat fitnessconsumenten zowel online als offline kunnen trainen.

Het is te vroeg om te zeggen hoe de ledenaantallen van fysieke clubs worden beïnvloed na de lockdown. Zodra de angst voor COVID-19 afneemt, zullen veel van de nieuwe fitnessfans die online de lessen hebben gevolgd, waarschijnlijk ook naar de offline club willen gaan.

Wat er ook gebeurt, de uiteindelijke winnaars zijn clubs die de online naar offline strategie volgen. Voor deze clubs zal het onderscheid tussen fysiek en digitaal niet meer bestaan. Digitaal zal een integraal onderdeel zijn van hun standaard aanbod.

De belangrijkste onderscheidende factor is de koers die clubs kiezen. Sommige clubs zullen na de lockdown stoppen met online lessen. Andere clubs zullen hun digitale aanbod behouden of zelfs uitbreiden. Zij willen dat hun club 24/7 open is en zien iedereen op internet als een potentieel lid. Een wereld waarin groepsfitness geen grenzen kent.

Les Mills beschikt over een groot aanbod in live groepslessen, virtuele lessen en on demand. Leden kunnen groepslessen volgen waar en wanneer ze maar willen!

Meer informatie is te vinden op www.profitgym.nl.

Meer informatie over Les Mills vind je op lesmills.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

heropeningCoronavirus
Gerelateerde artikelen
Auteur

HDD Group

Bedrijf

HDD GROUP

Laatste artikelen van dit bedrijf