3 jaar geleden

ERRIC Probiotic Air Purifier: Een bodyguard tegen kwaadaardige bacteriën

3 jaar geleden
Sinds de uitbraak van het coronavirus is het verbeteren van luchtventilatiesystemen een hot issue. Ook in de fitnessbranche. Het Belgische bedrijf ERRIC wil met de Probiotic Air Purifier de Europese markt voorzien van een product dat op een ecologisch verantwoorde manier ruimtes benevelt en ontdoet van kwaadaardige bacteriën. Wij spraken met de founder en CEO van ERRIC Filip Willems over de werking van Probiotic Air Purifier. “De kans op virusoverdracht neemt met 90 procent af.”

In de fitnessbranche zoekt iedereen naar mogelijkheden om een zo veilig mogelijke ruimte te bieden voor fitnessbeoefenaars. De sportscholen zijn inmiddels weer open, maar luchtventilatie blijft een hot item in het vraagstuk hoe om te gaan met het coronavirus. Willems brengt nu de Probiotic Air Purifier op de markt en wil ook de fitnessbranche helpen om gezonde omgeving te bieden voor de sportende leden.

Filip, kun je uitleggen wat de Probiotic Air Purifier is en hoe het werkt?
“De Probiotic Air Purifier is een natuurlijk product. Via ultrasoon geluidsgolven worden synbiotisch geladen waterpartikels gevormd van amper 1μm groot (een duizendste van een millimeter). Dit geeft een zeer fijne synbiotische mist die meteen door de lucht en in alle ruimtes wordt verdeeld. Hierbij worden de pre- en probiotica op alle oppervlakken in de ruimte aangebracht. Wanneer je probiotica in een bepaalde ruimte loslaat waar je bijvoorbeeld sport komt een leger van goedaardige bacteriën vrij. De Probiotic Air Purifier vernevelt ongeveer één miljoen probiotica per seconde waardoor al na enkele minuten de hele ruimte gevuld is met goede bacteriën. De probiotica zorgen daarna voor de verdere ontwikkeling van een goede microflora. Probiotica zijn beschikbaar in een spuitbus of in een toestel dat je aan de muur hangt. Die apparaten benevelen op gezette tijden ruimtes van 50 m2 tot 2000m2. Daarvoor hebben we ook grotere industriële apparaten die je kan plaatsen in de fitnessruimte. De kracht van de Probiotic Air Purifier is dat al die goede bacteriën alle kwaadaardige bacteriën die schadelijk voor de gezondheid zijn, geëlimineerd worden. De goede bacteriën eten de kwaadaardige op. Ze dienen als voeding. De kans op virusoverdracht in de ruimte die is beneveld neemt daardoor met 90 procent af vermits virussen zoals Covid 19 kwaadaardige bacteriën nodig hebben om zich te verplaatsen.”

Wat maakt de Probiotic Air Purifier een effectiever middel dan andere ontsmettingsmiddelen of desinfecterende producten?
“Niet alle oppervlakken kunnen via gewone reiniging voldoende schoon gemaakt worden. Sommige plekken zijn te moeilijk toegankelijk, denk aan plafonds of luchtkanalen. Andere kunnen onvoldoende frequent gereinigd worden, zoals tapijt, gordijnen en radiatoren. Daarom hebben we de Probiotic Air Purifier ontwikkeld. Desinfecterende producten doden daarnaast alle bacteriën, ook de goedaardige. Wanneer je probitioca op een plant zou spuiten, gaat die groeien. Als je desinfecterende middelen op een plant spuit, gaat de plant dood. Wij willen een veilige ruimte creëren, maar ook zeker op een ecologisch verantwoorde manier. Probiotica hebben een iets langere aanlooptijd nodig in een ruimte dan desinfecterende middelen, maar heeft een veel diepgaandere en langere uitwerking. Desinfecteren levert een resultaat op voor drie tot vier uur. Probiotica werken tot 72 uur. Een ander bijkomend voordeel van de Probiotic Air Purifier onaangename geurtjes elimineert. We hebben geparfumeerde varianten en een neutrale versie.”Jullie hebben inmiddels ook tests laten uitvoeren naar de werking van de Probiotic Air Purifier. Hoe zijn die verlopen?
“We kunnen natuurlijk wel een mooi verhaal ophouden, maar iedereen wil een betrouwbaar product gebruiken. Daarom hebben wij SGS, een internationaal erkend bedrijf voor inspectie, controle analyse en certificering, tests laten uitvoeren. Er vonden tests plaats in een fitnesscentrum, een bank, een kantoorruimte, in bussen en coaches en in een restaurant. Op drie momenten werden tests uitgevoerd. Eerst vóór het gebruik van de Probiotic Air Purifier, daarna tijdens het gebruik ervan, om te kijken hoe snel het werkt, en vervolgens kwam er een final result. Uit de analyses van SGS bleek dat in de testruimtes een veel gezondere lucht hing dan voor het gebruik van ons product. Dat stemt natuurlijk tevreden en nu willen wij doorpakken.”

Dat betekent goed nieuws voor fitnessondernemers die een ‘schonere’ omgeving aan leden willen bieden?
“Zeker. We willen ook zeker toenadering zoeken tot de fitnessbranche. Je hebt daar met ruimtes te maken waarin mensen een intensieve inspanning leveren, kort op elkaar zitten en waar verspreiding van kwaadaardige bacteriën aanwezig is. De purifier is een added value voor ondernemers die leden en zichzelf willen beschermen tegen die kwaadaardige bacteriën. Ik ga echt niet beweren dat het 100 procent beschermt, want je moet als bezoeker natuurlijk geen onverantwoorde dingen doen. De purifier is een product dat ervoor zorgt dat goede bacteriën het winnen van de kwaadaardige, waardoor de kans om Covid-19 op te lopen sterk vermindert.”

Fitnesscentra en clubs verschillen nogal in oppervlakte, hoe dekt Probiotic Air Purifier een gehele omgeving?
“We hebben drie verschillende opties. We hebben een Probiotic Spray van 50 ml, 200 ml en 400 ml. Daarmee kun je een aantal keer per dag door het pand lopen om te sprayen. Dan heb je de Probiotic Air Purifier die je aan de muur kunt hangen. Dat toestel heeft een vulling van 100 ml en werkt tussen de anderhalf en twee maanden in een ruimte van 50m2 tot 70m2. Die ruimte wordt dan automatisch beneveld. Wanneer de batterij van het apparaat leeg is, kun je die eenvoudig via een usb-stick weer opladen. En voor grote oppervlaktes hebben een industrieel toestel. Die worden eenvoudigweg ergens geplaatst worden en krijgen binnenkort een mooi aangepast design. We willen ernaartoe gaan dat die toestellen ook echt custom made worden voor klanten, zoals met een bedrijfslogo of met verschillende cases.”

Wat is het grote doel van jullie met de Probiotic Air Purifier? 
“We willen meehelpen om in deze coronatijd in zoveel mogelijk sectoren een veiligere en gezondere omgeving te creëren. De fitnessbranche zet zich altijd sterk in voor de gezondheid van mensen en het opbouwen van immuniteit. Wij willen ons steentje bijdragen, op een betaalbare manier voor de vele fitnessondernemers. Een spray van 200 ml kost slechts 19,50 euro. Een toestel voor 50m² om aan de muur te hangen 99,50 euro (BTW inclusief). ERRIC Probiotics zijn letterlijk en figuurlijk uw bodyguard!”

Meer informatie over Probiotic Air Purifier
heropeningCoronavirushygiëneventilatie
Gerelateerde artikelen