3 jaar geleden

De coronacrisis door de ogen van fitnessondernemers: Jeroen Maas

3 jaar geleden
Er is vrijwel niemand op de wereld die niet te maken heeft met gevolgen van de coronacrisis, ook de fitnessbranche wordt hard getroffen. Clubs moesten in maart hun deuren sluiten en sporten in grote groepen mocht niet meer. Inmiddels mag in kleine groepen en op afstand buiten worden gesport, maar de deuren van fitnesscentra blijven vooralsnog tot 1 september gesloten. Hoe kijken fitnessondernemers aan tegen deze ontwikkelingen? Wij maakten een rondje langs de velden.

“De afgelopen twee maanden waren voor ons team een echte uitdaging", zegt Jeroen Maas van Jeroen Maas Sports Company in Hoofddorp in de nieuwe editie van ons magazne. "Onze clubmanager Ingrid Bouwmeester miste geen enkele webinar, teamoverleg of branchebericht en bleef zo continu up to date tijdens deze coronacrisis. Onze duizend leden ontvingen wekelijks een online nieuwsbrief met tips, filmpjes en home workouts. Veel daarvan werd ook gedeeld op social media en vervolgens goed ontvangen door de leden.

"JMSC bestaat inmiddels ruim dertig jaar doordat we service, kwaliteit en oprechte aandacht voor onze klanten centraal zetten. Dat resulteert in ruim 85% loyale klanten die de club een warm hart toedragen en maandelijks aan hun contributie blijven voldoen. We hebben wel vier compensatiemogelijkheden gegeven waar de meeste klanten zich in konden vinden. Dat is een investering die zich terugbetaald, vooral in moeilijke tijden", aldus Maas.

"Ik ben trots op mijn creatieve team. Ze staan te popelen om met passie verder te kunnen gaan. Ik begrijp dat de overheid risicomijdend te werk gaat, maar als ondernemer is het soms moeilijk om los te laten dat je juist wel eens risico’s moet nemen om je als bedrijf te onderscheiden en duurzaam te exploiteren. Voor de gezondheid van onze klanten nemen we echter geen risico’s en houden ons strikt aan de richtlijnen van de overheid. Sinds 18 mei geven we dagelijks zeven lessen buiten en dat geeft onze leden alvast hoop op betere tijden. Of het 1 september wordt dat clubs aangepast open mogen weten we niet. We hopen op een eerder moment. Wij zijn er klaar voor!”
JMSCCoronavirusheropening
Gerelateerde artikelen