14 april 2018

European Health & Fitness Forum 2018: Het menselijk kapitaal in de Europese Fitness sector

14 april 2018
Het vijfde, jaarlijkse evenement bracht topexperts uit verschillende sectoren van de fitnessindustrie samen met meer dan 400 afgevaardigden uit 34 landen. De bijeenkomst werd de woensdag voorafgaand aan de FIBO gehouden in congrescentrum Nord in Keulen en het gespreksonderwerp was het menselijk kapitaal in de Europese fitnesssector.

Het uitverkochte evenement opende met de release van de nieuwste uitgebreide studie over de Europese fitnesssector, 'EuropeActive Health & Fitness Market Report 2018'. Dit European Health & Fitness Market Report, de zevende gezamenlijke publicatie van EuropeActive en Deloitte, vertegenwoordigt het meest uitgebreide rapport over de Europese gezondheids- en fitnessmarkt en is een waardevolle bron van informatie voor stakeholders in de sector, investeerders, banken en nog vele andere belanghebbenden. Karsten Hollasch, die als corporate finance partner werkt bij Deloitte, presenteerde het rapport.

Nieuw type leider
Gedurende de dag deelden experts uit de actieve vrijetijdssector, politiek, gezondheidszorg en aanverwante industrieën nuttige informatie en passeerden er vele praktische voorbeelden over hoe verandering en innovatie met succes kunnen worden geïmplementeerd. Eén van de experts op het forum van dit jaar was Dr. Fons Trompenaars, die een model besprak om leiders weer fit te maken. De organisatorische theoreticus en auteur op het gebied van cross-culturele communicatie zei: "In dit tijdperk van verstoring hebben we een nieuw type leiders nodig. Degenen die kunnen denken en omgaan met tegenstellingen: lichaam en geest, digitaal en analoog, dienen en leiden. De nieuwe leider dient er voor te zorgen dat je er bent om anderen in staat te stellen beter te presteren. Personal trainers weten het, maar passen het ook toe op collega's."

Gepassioneerde medewerker
In de context van menselijk kapitaal vanuit het perspectief van McFit zei Rainer Schaller, oprichter en president, in zijn presentatie: "Het onderwerp Human Capital is erg belangrijk voor mij, want alleen met de juiste mensen in een werkend team, kun je op de lange termijn succesvol zijn. Daarom is het onderwerp bedrijfscultuur onze topprioriteit. Mijn motto is: verkoop geen vis als je niet zelf van vis houdt. Door de kwaliteit van de resultaten zal je altijd kunnen zien of iemand er gepassioneerd over is. "

Tijdens de rondetafeldiscussie debatteerden CEO's van toonaangevende fitnessclubs over menselijk kapitaal in de Europese fitnesssector. Tijdens het debat deelden Humphrey Cobbold van Pure Gym, Edgard Corona van BioRitmo & Smartfit, Doron Dickman van Holmes Place en Pierre Geisensetter van McFit Global Group hun best practices over hoe zij menselijk kapitaal gebruiken in hun organisatie, de discussieleider was daarbij dr. Fons Trompenaars.

Merkambassadeur
Later op de dag werden casestudy's gedeeld door drie ondernemers die hun concepten presenteerden en gebruik maakten van menselijk kapitaal. Kent Orrgren, CEO World Class, zei: "Ik geloof dat het in de zakelijke omgeving van vandaag belangrijk is om te investeren in uw menselijk kapitaal en ze èchte merkambassadeurs te maken. De sterkste relatie tussen een bedrijf en zijn klanten ontstaat wanneer een medewerker met passie en toewijding in contact staat met zijn klanten. Als een bedrijf succesvol wil zijn, moet het zijn unieke menselijke element gebruiken. Het echte verschil dat het verschil maakt, is het menselijk kapitaal. "

De beste EHFF
De dag culmineerde in de publicatie van een nieuwe industrie-verkenningsstudie 'Human Capital in de fitnesssector'. Het doel van dit boek is om het people-element in management meer in beeld te brengen voor de fitnessen actieve vrijetijdssector. Er zijn hoofdstukken van deskundige auteurs en tien casestudy's uit praktijksituaties in fitnessorganisaties. Afgezien van dat, bevat het ook veel tips voor clubbezitters en managers in de sector. Herman Rutgers, EuropeActive bestuurslid en moderator van het evenement, zei in zijn slotopmerkingen: "Dit was de vijfde EHFF en absoluut de beste, zowel wat betreft de kwaliteit van de aanwezigen en de sprekers, de dialoog in de rondetafeldiscussies, de gepresenteerde casestudy’s en de onderwerpen die goed aankwamen bij de aanwezige toehoorders. We hebben de lat opnieuw voor onszelf verhoogd en zullen ons best doen om het evenement van volgend jaar op 3 april 2019 op minimaal hetzelfde niveau te houden!"

Over EuropeActive
EuropeActive is de toonaangevende, non-profitorganisatie die de hele Europese gezondheids- en fitnesssector in Brussel vertegenwoordigt. De Europese gezondheids- en fitnesssector bedient meer dan 52,4 miljoen consumenten, genereert 26,7 miljard euro aan inkomsten, biedt werk aan 650.000 mensen en heeft 51.200 faciliteiten. Naast zijn belangrijke economische bijdrage speelt de sector een belangrijke rol bij het streven naar een actiever en gezond Europa. De ambitie van EuropeActive is om in 2025 80 miljoen leden van gezondheids- en fitnesscentra te bereiken.
EuropeActive vertegenwoordigt momenteel meer dan 25.000 fitnesscentra, 21 nationale verenigingen, samen met markt leidende leveranciers, onderwijsaanbieders en individuen.

Voor meer informatie www.europeactive.eu
European Health & Fitness ForumEuropeActiveFIBO

 
Gerelateerde artikelen