9 jaar geleden

Anytime Fitness Axel opent eerste club in Zeeland

9 jaar geleden

Anytime Fitness bereikt alweer een nieuwe mijlpaal met haar clubs. Medio mei werd in Axel de 25ste club in Nederland (nu reeds 33) geopend en de eerste Anytime Fitness in Zeeland. Anytime Fitness Axel is gevestigd in één van de panden van het detailhandel familiebedrijf Luitjens in Axel (Zeeuws-Vlaanderen) waar een ruimte vrij kwam en er gezocht werd naar een nieuwe invulling.

Om hun andere franchiseconcepten (Albert Heijn, Etos, Bruna en Gall&Gall) nog verder kracht bij te zetten, heeft men bewust gekozen voor het franchiseconcept van Anytime Fitness. De uitstraling die Anytime Fitness uitstraalt en vertegenwoordigt, past goed bij de andere formules. De club wordt geleid door Mirjam Sariman. Zij heeft jarenlange ervaring in de fitnessbranche. Vandaar dat de keuze voor fitness snel was gemaakt. Mirjam: Mijn man heeft een kleine fitnessketen in de Randstad gehad en daar heb ik een aantal jaren voor gewerkt. Ik heb alle stadia doorlopen van receptiemedewerker tot fitnessinstructeur tot clubmanager. Een ervaring die me nu goed van pas komt bij Anytime Fitness.

Start

In eerste instantie opteerden we voor een stand-alone club, vervolgt Mirjam. Maar dat plan lieten we al gauw varen. Aangezien we goede ervaringen hebben met franchise zijn we op zoek gegaan naar een franchiseconcept op het gebied van fitness. Via een oud-collega, Henry Dekker die in Emmeloord een Anytime Fitness runt, ben ik op het spoor gezet van Anytime Fitness. Ik ben daar een keer gaan kijken en Henry heeft me van A tot Z alles verteld wat het concept van Anytime Fitness inhield. Dit sprak me wel aan en ben toen vervolgens gaan praten met Petro Hameleers van Anytime Fitness waardoor het plaatje duidelijk werd en we in zee zijn gegaan met hun.

De club is geopend sinds 19 mei van dit jaar. Van tevoren is het pand binnen zes weken helemaal verbouwd en heeft een oppervlakte van 750 m2. Daarmee zijn we iets groter dan een gemiddelde vestiging van Anytime Fitness, vertelt Mirjam. Maar de ruimte gaf ons de mogelijkheid om de dienstverlening uit te breiden met groepslessen. Zo hebben we een groepszaal waar van Club Joy Club Power en Club Yoga wordt gegeven en nog een indoor cycling zaal waar live indoor cycling lessen worden gegeven evenals virtueel indoor cycling lessen. Verder hebben we in de fitnessruimte een Synrgy van Life Fitness staan waar veel animo voor is en ook groepslessen op worden gegeven met groepjes van maximaal 10 personen. Leden kunnen overigens ook individueel gebruik maken van de Synrgy.

Concurrentie

Anytime Fitness is op het goede moment gestart in Axel. Er is nog een andere fitnessclub, maar de meeste mensen gingen voorheen naar Hulst of Terneuzen, waar het aanbod wat groter is. Mirjam: “Maar dan praat je toch over een afstand van 10 kilometer. De markt hier lag dus redelijk open en ik moet zeggen dat het centrum sinds de opening fantastisch loopt. Ik had voor mezelf een flinke doelstelling neergezet en daar ga ik steeds weer overheen.

Tijdens het eerste weekend van de pre-sales schreven zich 380 leden in, wat in deze tijd ongekend is. Bij de opening zaten we al op 480 leden en bij de officiële opening in juni zelfs al op 580 leden. En dagelijks komen er nieuwe leden bij. We zitten nu bijna op punt van 800 leden, een aantal wat ik van te voren niet hadden durven dromen, vertelt Mirjam trots. Hieruit blijkt dat het concept van Anytime Fitness aanslaat.

Mirjam vervolgt: En met de groepslessen hebben we nog een extra dimensie erbij, naast de openingstijden van 24 uur per dag 7 dagen per week. Onze leden komen voornamelijk uit Axel en directe omgeving. Omdat Zeeuws-Vlaanderen redelijk aan het vergrijzen is, ligt de gemiddelde leeftijd van onze leden wat hoger. We proberen uiteraard ook jongeren aan te trekken en houden regelmatig ook campagnes om leden te werven. Landelijke campagnes die vanuit Anytime Fitness geïnitieerd worden. Daarnaast organiseren we regelmatig zelf acties waarbij we ondersteund worden door Anytime Fitness met materialen, kennis en opleidingen. Anytime Fitness heeft een eigen opleidingsinstituut dat mensen opleidt in, bijvoorbeeld, sales en marketing. Hoewel ik zelf veel ervaring heb, is het toch prettig om een organisatie te hebben waarop ik kan terugvallen. Verder organiseren ze regelmatig bijeenkomsten met andere franchisenemers om ervaringen en ideëen uit te wisselen. In die zin levert Anytime Fitness uitstekende ondersteuning. En heb je vragen dan kun je altijd bij ze terecht. Het is een organisatie met korte lijnen en meestal krijg je direct antwoord. Dat is het mooie aan het franchiseconcept van Anytime Fitness. Het is flexibel en je hebt als ondernemer alle vrijheid om de zaak in te vullen zoals jij het wilt hebben zonder dat je op de vingers wordt gekeken. Uiteraard moet je je wel houden aan de regels van Anytime Fitness.

Toekomst

Hoe de toekomst eruit ziet, durft Mirjam niet te voorspellen. Tot nu toe draait de club uitstekend. Ik hoop dat we begin volgend jaar op een stabiel aantal leden uitkomen. Zoals het nu loopt, gaat dat zeker lukken. De kunst is natuurlijk om een zo laag mogelijke uitval te hebben. Vandaar dat we veel aan klantenbinding doen. Dit door verrassend goede persoonlijke service te verlenen wat overigens bij Anytime Fitness hoog in het vaandel staat. We hebben een goed team van medewerkers die zeer servicegericht zijn. Zelf bemoei ik me wat minder met de club omdat ik nog betrokken ben bij andere bedrijven waar ook tijd en energie in gaat zitten. Vandaar dat de club geleid wordt door een clubmanager die de zaken goed aanpakt als ware het haar eigen club. Mirjam heeft er ook alle vertrouwen dat de club goed zal renderen in de toekomst.

Anytime Fitnessfranchise
Gerelateerde artikelen