7 jaar geleden

Anytime Fitness Benelux groeit krachtig door in de fitnessmarkt: In 5 jaar al meer dan 50 locaties open

7 jaar geleden

Anytime Fitness is in 2002 opgericht in Minneapolis (USA). Sindsdien heeft het merk een sterke groei doorgemaakt. Wereldwijd heeft Anytime Fitness op het moment meer dan 2,7 miljoen leden op vijf continenten. In de afgelopen acht jaar zijn er gemiddeld 300 clubs per jaar geopend. Hiermee staat de teller nu op 3300 Anytime Fitness clubs wereldwijd. Door deze sterke en succesvolle groei is de formule voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot nummer 1 in de jaarlijkse top Global Franchise lijst van het Entrepreneur Magazine.

Tekst: Loet van Bergen

Sinds de start in juli 2011 is Petro Hameleers, master franchisegever in de Benelux, samen met zijn team de uitdaging aangegaan om Anytime Fitness in de Benelux op de kaart te zetten. "Het is ons gezamenlijk doel om een gezonde leefstijl voor iedereen in de Benelux betaalbaar en toegankelijk te maken. Dankzij de passie en de toewijding van onze franchisenemers en hun personeel en de geweldige inzet van ons hoofdkantoor-team, zijn wij goed op weg om deze ambitie te verwezenlijken. Op maandag 8 augustus jl. opende onze 50e Anytime Fitness club in de Benelux, in Kalmthout (Belgie), en binnenkort opent zelfs de 50e club in Nederland."

"De positieve energie die ik voel onder franchisenemers en de enthousiaste verhalen van klanten sterken mijn vertrouwen dat dit een uitdagende maar ook realistische ambitie is", vervolgt hij. "Veel franchisenemers van het eerste uur zijn nu hun tweede of derde Anytime Fitness club aan het openen. Dit is voor ons het ultieme bewijs dat Anytime Fitness niet alleen een zeer succesvol concept biedt, maar ook echt mensen inspireert en levens verandert."

Uniek concept
Het concept van Anytime Fitness noemt Petro uniek en innovatief. Hiermee is de franchiseformule afgestemd op de toekomst. "Het is geen geheim dat de fitnessbranche zich in een bijzondere tijd bevindt. Nog nooit is de behoefte bij mensen zo groot geweest om te sporten en veel gezonder te leven." Toch blijkt uit cijfers dat er sprake is van een negatief marktsentiment omdat de concurrentie moordend is en de consument grilliger is dan ooit. Deze toenemende concurrentie komt vooral voort vanuit het groeiend aantal filialen van de grote budgetketens. "Als Anytime Fitness gaan we tegen deze stroom in. Het merk is door zijn kleinschaligheid innovatief en krachtig genoeg om in deze verzadigde markt te groeien", is de overtuiging van Petro. "Persoonlijke aandacht, 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend en betaalbaarheid zijn daarbij onze uitgangspunten. Surprisingly personable, dat is een van de belangrijkste karakteristieken binnen Anytime Fitness. De franchisenemers en hun personeelsleden van al die 50 clubs, geven leden de vakkundige en persoonlijke service die ze wensen. Door het geven van persoonlijke aandacht weten ze van elk lid hun persoonlijke verhalen. En dat is ook wat het concept zo uniek maakt. Anytime Fitness gaat verder dan de standaard fitnessclub."

Franchise
Anytime Fitness is een franchiseformule die zich onderscheidt van andere formules. "We bieden een concept met een kwalitatief product dat mensen nodig hebben om op een plezierige manier een gezonde leefstijl te krijgen. Dit is een industrie die elk jaar nog groei doormaakt. Het gemak van het product, voor zowel franchisenemers als leden, is maar een van de vele functies waardoor het concept met ondersteuning van onze ambitieuze organisatie bijdraagt aan het succes. De belangstelling om een Anytime Fitness club te openen, wordt alsmaar groter. Het zijn vooral mensen die de stap naar ondernemerschap willen zetten en op zoek zijn naar succesvol en innovatief concept. Daarnaast zien we ook dat meerdere bestaande fitnessondernemers enthousiast zijn na hun omvorming naar Anytime Fitness. Uiteraard vraagt dit doorzettingsvermogen, ondernemerschap en goede sociale vaardigheden."

Personal Coaching
Ondanks de toenemende concurrentie in de fitnessbranche, denkt Petro dat de fitnessmarkt genoeg kansen biedt. "De kunst is niet alleen om je te onderscheiden in de markt maar ook te anticiperen op de ontwikkelingen in de markt. Personal training en personal coaching zal in de toekomst voor Anytime Fitness zeer waarschijnlijk een integraal onderdeel worden waardoor we onze klanten nog resultaat gerichter kunnen begeleiden op alle Anytime Fitness clubs. Hierin ondersteunt Anytime Fitness onze franchisenemers en personeel naar een hoger niveau van personal coaching en training. Dit toont ook weer aan dat Anytime Fitness een concept is dat steeds blijft door ontwikkelen!"

Toekomst
Er ligt volgens Petro voor de fitnessbranche een mooie toekomst in het verschiet. "Zoals ik al eerder vertelde is de behoefte aan sporten en een gezonde leefstijl groter dan ooit. Dat vraagt wel om meer persoonlijke begeleiding in een gemoedelijke sfeer." Voor een standalone ondernemer is het lastig om voldoende expertise op allerlei terreinen in huis te hebben of in te huren. Uitkomst biedt dan franchise. "Dat bewijst ook de groei van Anytime Fitness wereldwijd. Het concept biedt de ondernemer veel noodzakelijke ondersteuning die nodig is om succesvol te kunnen zijn. Ze staan er dus nooit alleen voor. Daarnaast zorgen verdere investeringen en ontwikkelingen in technologie voor het nog sterker maken van Anytime Fitness in deze verdringingsmarkt."

Passie
Tot slot wordt met Petro getoast op de opening van de 50ste club in de Benelux. "Dit is een mijlpaal die we mede dankzij onze franchisenemers, hun personeel en ons team van het hoofdkantoor hebben gerealiseerd. Dankzij de passie en betrokkenheid van onze franchisenemers en hun personeel kunnen we elke dag de wensen van onze klanten vervullen en hen op weg helpen naar een gezondere leefstijl. Maar ook de kennis, ervaring en gedrevenheid van ons hoofdkantoorteam op terreinen als marketing, sales, retentie, operations, coaching franchisenemers, juridisch, voortdurende scholing en de zoektocht naar nieuwe locaties is onmisbaar in deze dynamische markt. Samen zorgen we ervoor dat we alert blijven en streven we altijd naar beter om zo verder te groeien. Het is onze ambitie om in ruim drie jaar de volgende mijlpaal van 100 Anytime Fitness clubs in de Benelux bereikt te hebben. En met deze achterban heb ik daar alle vertrouwen in."

Bezoek Anytime Fitness tijdens de Fitness & Wellnesstop!
Bezoek onze Anytime Fitness stand (nr. 110), dichtbij entree 1, tijdens de FWTop. Waarom? Als je altijd al gedroomd hebt van eigen ondernemerschap, maar je wilt er niet helemaal alleen voor staan. Kom dan bij ons langs en wij informeren jou graag over alle mogelijkheden en hoe het is om franchisenemer te worden bij het beste en snelst groeiende franchise concept ter wereld. Wij vertellen jou waarom jij je moet aansluiten bij onze vernieuwende en vooruitstrevende formule. Een formule met een ruim bewezen ondernemerssucces en een verkleind ondernemersrisico. Wereldwijd heeft Anytime Fitness op dit moment meer dan 2,7 miljoen leden in vijf continenten �n zijn er over de hele wereld 3300 Anytime Fitness clubs open. Heb jij al een bestaande club, maar denk je al een tijd na over een omvorming? Ook hierin kunnen wij jou informeren tijdens de FWTop, want een aantal clubs gingen je hierin al voor. Wie weet word jij wel franchisenemer bij Anytime Fitness en profiteer je mee van onze succesformule.

 

Anytime Fitnessfranchise

 
Gerelateerde artikelen