FFittech-apparatuur bij Lifestyle & Healthclub Magic als onderdeel van personal lifestyle coaching

Verschenen in Bodylife nummer 3 2023
Je ontkomt er niet aan: de magie bespringt je wanneer je binnenstapt bij Lifestyle & Healthclub Magic in Vianen. Precies wat de bevlogen oprichters Nuno de Brito en Scott Elder samen met hun team willen bereiken. “Bewegen moet vooral leuk zijn en op een natuurlijke manier deel uitmaken van je lifestyle,” zegt eerstgenoemde. “Je ziet niet de typische bodybuilders en fitgirls op onze FFittech-apparatuur, maar mensen die volgens een plan dat we op maat maken met plezier aan hun levensstijl willen werken.”

Tekst: Aart van der Haagen, Fotografie: Lifestyle & Healthclub Magic

Zeker, de focus op vitaliteit in de breedste zin des woords is niet revolutionair, maar Lifestyle & Healthclub Magic vult het plaatje wel op een heel eigen manier in. Daarbij valt één ding direct op, namelijk de positieve energie die van het team af spat. Mensen die in hun verbale en non-verbale communicatie uitstralen dat ze het oprecht gaaf vinden om je als gast te mogen ontvangen en je verder te kunnen helpen. "Dat kan ook haast niet anders met zulke kerels aan het roer," denk je als je de onvoorstelbaar gedreven en enthousiaste Nuno de Brito spreekt. Het zit echter dieper, zo blijkt als we op aanraden van Ruud Morees en Joop de Boers van BeMore Fitsolutions - leverancier van de FFittech-apparatuur bij Magic - een reportage maken over deze club in Vianen. Je krijgt zelfs een brok in je keel als je de oprichter over de ontstaansgeschiedenis hoort vertellen, waar de toewijding van het voltallige team als een rode draad doorheen loopt.

Geweldige kansen
Een stukje geschiedenis. “Ik voetbalde in mijn jeugd al fanatiek, later zelfs bij RKC Waalwijk,” vertelt De Brito. “Hoe goed ik in mijn basisschooljaren ook speelde, als stevig Kaapverdiaans ‘bolletje’ werd ik altijd ‘de dikzak’ genoemd. Dat wakkerde later mijn interesse in psychologie aan, in combinatie met bewegen. Ik vond inspiratie als MC in de feestwereld, volgde een hbo-opleiding Personeel & Arbeid en verdiepte me via internet in de basisbeginselen van anatomie en fysiologie. Via een stageachtige constructie bij een fitnessclub in Leerdam kwam ik uiteindelijk terecht bij wat destijds Fit Vianen heette. Daar ontmoette ik mijn huidige compagnon Scott Elder, die mij meteen opviel omdat hij ongelooflijk eager en creatief was. Hij had een achtergrond als DJ en ontwikkelde zich tot Nationaal Les Mills Trainer, waarmee hij in zijn groeipad feitelijk dezelfde connectie als ik legde tussen entertainment, fitness en het motiveren van mensen. Sowieso werkten we daar met een fantastisch team en kregen we geweldige kansen om te groeien via allerlei opleidingsmogelijkheden, zelfs tot nationaal trainer voor instructeurs.”

Lange adem
In deze sfeer groeide de chemie die in 2021 zou leiden tot de oprichting van Lifestyle & Healthclub Magic. “Fit Vianen werd overgenomen door een andere partij en dat was voor Scott en mij het moment om onze eigen weg in te slaan,” vertelt De Brito. “Geld hadden we amper, maar een idee wel en een zeer loyale klant met investeringsbereidheid nodigde ons uit om met een voorstel te komen. Tot drie keer toe moesten we ons huiswerk deels opnieuw doen en bij elkaar opgeteld verstreken er vier jaren, het concurrentiebeding en corona meegerekend, maar toen konden we ook echt van start… samen met vrijwel al onze oud-collega’s. Zij geloofden er vanaf dag één in dat het ons zou lukken en bleven op ons wachten. Al die tijd, ja.” Over lange adem gesproken… “We hielden ze natuurlijk op de hoogte van de vorderingen en organiseerden allerlei activiteiten om de ontstane vriendschapsband te versterken.”

BRAVOZ
Terwijl we uitkijken op de strak opgestelde FFittech-apparatuur in een tot in de puntjes verzorgde fitnessruimte ontvouwt De Brito het concept van Lifestyle & Healthclub Magic. “Een week heeft 168 uur. Je kunt bij wijze van spreken vier uur gaan sporten, maar dan blijven er nog 164 uur staan. Wij vinden het minstens zo belangrijk om ons dáárop te focussen, vandaar dat we spreken over personal lifestyle training. Elke nieuwe klant verwelkomen we met een uitgebreide presentatie rondom een op maat gemaakt plan, waarin we het BRAVOZ-principe hanteren. Dat staat voor bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning en zitgedrag. Elk van die componenten - indien van toepassing - analyseren we. Bijvoorbeeld: wat doet je voeding op macro- en microniveau met je en hoe is je sta-, loop- en zithouding? Vaak zien we al snel waar eventuele problemen kunnen ontstaan. Aan al die elementen gaan we werken en wel op een zodanige manier dat de klant het als echt leuk ervaart, want alleen dát motiveert. Vandaar bijvoorbeeld dat we groepslessen in een heel dynamische setting met twee instructeurs op touw zetten en dat we op de verdieping geweldige themafeesten organiseren.”

Vertrouwen elkaar
Lifestyle & Healthclub Magic vond bij FFittech de juiste apparatuur om de doelgroep van ‘gewone mensen’ (dus niet de hyperfanatieke sporters) te laten bewegen. “Strak van design, doordacht en robuust. Die laatste twee aspecten zie je bijvoorbeeld terug in de constructie van de katrollen, die ervoor zorgt dat de kabels niet snel zullen breken. Ook de compacte opbouw vinden we een pre, omdat we in een niet al te grote ruimte toch zestien toestellen wilden kunnen plaatsen. Wij hebben geen behoefte aan oversized joekels, want de echte zware bodybuilders komen hier toch niet trainen. Verder zijn we erg te spreken over de vlotte onderdelenvoorziening en over de communicatie met Ruud Morees en Joop de Boers van BeMore Fitsolutions. Het gaat eerlijk, respectvol en heel direct; vaak via WhatsApp. Ze houden ze ons op de hoogte van wanneer we wat mogen verwachten. We vertrouwen elkaar.” Die laatste factor vormt ook het fundament van Lifestyle & Healthclub Magic, waar het onderling zo loyale team de kernwaarden ‘beleving’, ‘respect’, ‘innovatie’, ‘professioneel’ en ‘persoonlijke aandacht’ huldigt. Dat leidt tot een magische chemie, die je als bezoeker onmiddellijk voelt.

Meer informatie: www.healthclubmagic.nl / www.bemorefitsolutions.nl
Edities