Jumping Fitness kids: laat kinderen gewichtloosheid ervaren

Verschenen in Bodylife nummer 4 2019


De jeugd is nog niet zo’n vaste bezoeker van de sportschool en groepslessen als volwassen sporters. Toch neemt de belangstelling vanuit de jeugd toe, zeker voor innovatieve concepten. Dit hebben ze bij Jumping Fitness goed begrepen. Hun antwoord hierop is Jumping Fitness Kids. Een speciale les helemaal gericht op kinderen die je gewoon uitvoert op de bestaande trampolines.


Barry en Karem Verkade van Jumping Fitness Nederland zijn dan ook maar wat blij met hun nieuwe dienst. Ze merken dat ze een vraag in de markt beantwoorden. In deze speciale niche weten zij het verschil te maken, voor zichzelf, voor de fitnessondernemer, de instructeur en natuurlijk de kinderen die komen springen!

Jumping Fitness Kids uitgelegd
Barry: “Na de succesvolle lancering van Jumping Fitness kregen we steeds vaker de vraag of er ook een kids-versie is. En het goede nieuws is: JA, sinds eind 2018 is Jumping Fitness Kids ook in de Benelux beschikbaar. Onze Jumping Fitness Kids Workshop is een speciaal voor kinderen en jongeren ontwikkeld programma en is bedoeld voor trainers die de basisopleiding succesvol hebben afgesloten. In deze workshop leer je hoe je met de trampoline de motorische ontwikkeling en de fysieke conditie van kinderen op een speelse en fantasierijke manier kunt stimuleren
Onder begeleiding van speciaal opgeleide instructeurs gaan kinderen in een op maat gemaakte les aan de slag. Zowel de muziek, oefeningen als spelvormen zijn afgestemd op kinderen. Het draait veel minder om de ervaring, maar juist op het lekker springen, spelen en bewegen.”

Eerste ervaringen
Karem vult Barry aan: “We hebben in Nederland nu ongeveer tien instructeurs opgeleid die in twintig verschillende studio’s les geven. En we merken dat er veel aandacht voor is. Juist ook op evenementen is er steeds meer vraag naar Jumping Fitness Kids. Ik geef deze lessen ook zelf en je ziet de kinderen er echt van genieten. Laatst kregen we de opmerking: ‘de trampoline-spring les is de leukste les om te doen’. Je ziet kinderen echt enthousiast meedoen. Wel moeten kinderen als doelgroep bij je passen als instructeur. Je maakt echt onderdeel uit van de les en moet goed kunnen anticiperen. Soms komt het voor dat een kind even niet mee wil doen omdat hij moe is. Dan gaat hij er gewoon bij zitten en twee minuten later doet hij weer mee!” 

Ondernemerskans
Barry: “Ook de reacties van fitnessondernemers zijn goed. Met kinderen halen ze een nieuwe doelgroep binnen die vaak komt sporten op tijden dat het niet druk is in de sportschool, bijvoorbeeld woensdag- en vrijdagmiddag. Bij de high-end clubs wordt deze les ook gezien als toevoeging want terwijl de kinderen Jumping Fitness Kids doen, gaan de ouders aan de slag met hun eigen work-out of groepsles. Daarnaast werken we samen met scholen. Dan vervangen we een gymles voor een Jumping Fitness Kids les, of laatst tijdens de Koningspelen toen we op verschillende plekken lessen hebben gegeven. Genoeg ondernemerskansen dus, lijkt ons!

Trainer worden? 
“Goede trainers zijn belangrijk want veiligheid en het goed uitvoeren van de oefeningen zijn belangrijk. Hierin staan wij nieuwe instructeurs natuurlijk graag bij. Daarom hebben we een speciale opleiding voor Jumping Fitness Kids samengesteld. Nadat je de basisopleiding hebt gedaan, haal je dit certificaat in één dag. We gaan dan verder in op speciale les- en spelvormen, kinderchoreografie en de veiligheid. Zo maak je van Jumping Fitness Kids zeker een succes!”

Voor meer informatie kijk je op www.jumping.fitness/nl/ of mail je naar nl@jumping.fitness

 
Edities