3 weken geleden

RSG Group stoot haar Spaanse portfolio af

Jeroen Gerats
Mediadeskundige & Manager bij bodyLIFE
3 weken geleden
RSG Group Spain exploiteert 40 McFit’s, 5 Holmes Places en Sergio Ramos by John Reed

Sergio Ramos by John Reed, werd in januari 2022 werd geopend, Holmes Place Spain is in juli 2022 door RSG overgenomen voor het overlijden van oprichter Rainer Schaller in oktober 2022. Volgens Cinco Días , een Spaanse zaken- en financiële krant, is BNP Paribas gevraagd om de mogelijkheden voor een verkoop te onderzoeken van de Spaanse activiteiten van deze 3 merken.

In december 2022 namen Hagen Wingertszahn en Dr. Jobst Müller-Trimbusch de leiderschapsrollen van co-CEO op zich met een gezamenlijke visie gericht op versterkte winstgevendheid.

"Ons doel als nieuw management is om de juiste balans te vinden tussen het behoud van de wortels en het verder ontwikkelen van het bedrijf", zei Wingertszahn destijds.
“Wij zien het als onze grootste taak om RSG Groep duurzaam, toekomstbestendig en 360 graden rondom de klant te blijven maken. Naast onze kernactiviteiten in Europa, blijft onze focus gericht op het aanzienlijk versterken van onze aanwezigheid in de VS.” Waarschijnlijk is deze focus de reden dat de Spaanse clubs in de verkoop gaan.

RSG Group exploiteert momenteel 21 merken, waaronder Gold's Gym, McFit, John Reed en Heimat. Het werd in 1997 opgericht door wijlen Rainer Schaller en ondersteunt een ledenbestand van meer dan 6 miljoen klanten in 48 landen.

Beelden afkomstig van RSG Group

 
RSG GroupJohn ReedSergio RamosMcFitHolmes PlaceRainer Schaller
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf