2 february 2023

Rocycle groeit door naar 30 locaties

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
2 february 2023

Rocycle, opgericht in 2015, is een toonaangevend fitnessbedrijf dat maandelijks 100.000 bezoekers verwelkomt en dit jaar flink uitbreidt van acht naar veertien locaties. Het unieke fitnessprogramma combineert cardio en krachttraining en traint alle spieren terwijl de uithoudingsvermogen verbeterd. Het bedrijf heeft geen abonnementsvorm, de klanten betalen voor elke les of kopen een rittenkaart. Met 4,5 miljoen euro aan financiering in 2019 en nog eens 5 miljoen euro in 2022, groeit Rocycle gestaag.

Met een payroll van 400 mensen, bestaande uit vast personeel, nulurencontracten en freelancers, bewijst Rocycle een solide bedrijfsmodel te hebben. De locaties zijn een cruciale factor in het bedrijf en het bedrijf vermijdt goedkope locaties op industrieterreinen. De groei van Rocycle wordt beperkt door de concurrentie op de vierkante meters in de steden, waaronder supermarktketens met diepe zakken. Steden met een relatief hoog aandeel vrouwen zijn de meest interessante locaties voor Rocycle, aangezien vrouwen het overgrote deel van de klantenbasis vormen.

Met vestigingen in Berlijn en Hamburg en nieuwe locaties die dit jaar in Berlijn, Keulen, Brussel, Antwerpen en Gent worden geopend, richt Rocycle zich ook op de internationale markt. Het bedrijf heeft als doel om de komende vier jaar nog eens 30 locaties te openen in de Benelux en Duitsland.

"Rocycle: De toonaangevende fitnessbeleving die cardio en krachttraining combineert, 100.000 bezoekers verwelkomt per maand en flink uitbreidt naar veertien locaties." Verteld Rogier van Duyn in MT/Sprout

Rocyclespinninggroei ketenfitness nederlandfitness duitslandFitness BeneluxRogier van Duyn
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf