2 maanden geleden

Innoveer, Debatteer, Motiveer - FitNation 2022 bespreekt trends in fitness en gezondheid

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 maanden geleden

De grootste jaarlijkse fitness conferentie in Europa; FitNation, vindt plaats op 25 oktober van 9:00-17:00 in het iconische Eye Filmmuseum in Amsterdam.  De vierde editie van FitNation richt zich op inspiratie en kennisdeling. Hier komt een groep experts en toonaangevende sprekers bij elkaar om belangrijke onderwerpen te bespreken uit de fitness- en de gezondheidsindustrie.

Tot de line-up van wereldklasse sprekers behoren fitness- en technologieondernemer Bryan O'Rourke, ultraloper Anne-Marie Flammersfeld en innovatie-expert Robert Overweg. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, van technologie en de toekomst van fitness tot prestatieverbetering en leiderschap binnen gezondheid en fitness. 

De dag wordt gehost door voedingsdeskundige en schrijver Dr. Ludidi en bestaat uit break-outs, workshops en netwerksessies. FitNation 2022 wordt gesteund door EuropeActive en NL Actief. Verschillende toonaangevende merken sponsoren het evenement en zijn ook aanwezig zoals Virtuagym, Matrix, Hidden Profits Marketing, Mollie, Inbody en Club Joy.

“Technologie heeft het afgelopen decennium een grote impact gehad op gezondheid en fitness.” zegt gastspreker Bryan O'Rourke. “Wat er de komende tien jaar voor ons in het verschiet ligt, is hoe dan ook een onvoorstelbare wereld aan kansen. De hamvraag is: ben jij klaar voor wat er komen gaat?

Om het debat verder aan te zwengelen, organiseert FitNation 2022 een speciale paneldiscussie getiteld ‘De wereldwijde economische crisis en het effect hiervan op de fitnessindustrie’, waarin abonnementsprijzen en diversifiëring van abonnementen besproken worden. In het panel zitten onder andere Andreas Paulsen, CEO van EuropeActive, Patrick Rijnbeek, directeur van NL Actief en Stefan Blahovec, bestuurslid van Form Factory. 

Andreas Paulsen spreekt in aanloop naar de paneldiscussie: “Ik kan niet wachten om FitNation 2022 bij te wonen namens EuropeActive en deel te nemen aan de paneldiscussie. We behandelen onderwerpen die erg interessant en belangrijk zijn voor onze leden binnen Europa, zoals de inflatie en de stijgende energiekosten.

“Ik raad mijn collega’s uit de fitnessindustrie sterk aan om deze dag in Amsterdam bij te wonen. EuropeActive is gepassioneerd supporter van FitNation als de leidende industrietop van Europa. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling, versterking en vereniging van onze sector samen met de deelnemende partners zoals Virtuagym, NL Actief en de vele anderen.”

Tot nu heeft FitNation al 1500 fitnessprofessionals verwelkomt op het jaarlijkse evenement. Deze editie in 2022 is de eerste keer dat we weer fysiek met elkaar aanwezig zijn sinds het succes van de eerste conferentie in 2019. Dit betekent voor onze gasten een onmisbare kans om inzichten op te doen van 300 branche-experts in de industrie en in persoon te netwerken met medevakgenoten.

“We gaan een hele leuke periode tegemoet binnen de fitness en gezondheid doordat de digitalisering deze industrie permanent verandert en een algehele rol zal blijven spelen in de toekomst.” zegt Hugo Braam, de CEO en mede-oprichter van Virtuagym, en degene die het evenement opent. “We vinden het fantastisch om deel uit te maken van FitNation 2022 en om ideeën te delen over hoe we samen kunnen werken om het gezondheids- en fitnessproduct toegankelijker en aantrekkelijker te maken dan ooit tevoren.”

Heb jij interesse om deel te nemen aan FitNation 2022? Koop dan hier je kaarten met korting (beperkt aantal beschikbaar).*

Over FitNation
FitNation is een wereldwijd platform opgericht om kennis te delen en fitnessprofessionals te motiveren en te inspireren, van sportschool tot studio-eigenaren, personal trainers en ondernemers. 

Elk jaar organiseren wij de jaarlijkse FitNation conferentie, waar de knapste koppen uit de fitnessindustrie bij elkaar komen om de belangrijkste en spannendste onderwerpen en innovaties binnen gezondheid en fitness te bespreken.

Daarnaast levert FitNation aanvullende content en inzichten door regelmatig Lunch & Learn webinars te organiseren en met de  ‘Groei jouw fitness onderneming’ podcast op Spotify & Apple Podcasts. Om fitnessprofessionals te motiveren om nooit te stoppen met leren. 

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

Virtuagym

Laatste artikelen van dit bedrijf