2 maanden geleden

Burgermeester sluit sportschool na vondst 750 liter drugsafval

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 maanden geleden

Burgemeester Jack Mikkers heeft een pand aan de Havendwarsstraat in Den Bosch per direct gesloten. In het pand, waar een sportschool in zit, zijn verschillende vaten en jerrycans met minimaal 750 liter drugsafval gevonden. De gemeente bekijkt of het pand langere tijd gesloten kan worden.

De burgemeester sloot het pand aan de Havendwarsstraat na de vondst van het drugsafval vanwege het gevaar dat drugsafval met zich meebrengt. Inmiddels is het afval door deskundigen geruimd. De gemeente bekijkt of het pand langere tijd gesloten kan worden, de politie onderzoekt de mogelijkheden van strafrechtelijke vervolgstappen.

"Iedereen wil wonen en werken in een veilige leefomgeving, zonder dat er zorgen zijn om brandgevaar of gevaarlijke stoffen in de omgeving. Drugsafval kan hier wel voor zorgen. En bovendien laat de productie vaak verbanden zien met zware criminaliteit. Samen met politie en andere veiligheidspartners werken we daarom aan de aanpak hiervan", zegt burgemeester Jack Mikkers in een reactie op het nieuws.

Op de site van de sportschool is te lezen dat de sluiting  het gevolg van de lockdowns is:
"De aanhoudende lockdowns hebben ons niet in staat gesteld de sportschool van sluiting te behouden. Wij zijn op dit moment druk bezig een oplossing voor onze leden te vinden die graag door willen sporten.
We willen iedereen graag bedanken voor alle ondersteuning en de gezellige tijd die we met jullie in de gym door hebben mogen brengen! USH"

Bron: DTV Nieuws en site betreffende sportschool

 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf