23 december 2022

5 tips om de m2 in jouw sportschool maximaal te benutten

23 december 2022
Met de huidige grond- en vastgoedprijzen wordt het steeds minder aantrekkelijk de m² van jouw sportschool uit te breiden. Elke extra m² brengt bovendien extra energiekosten met zich mee, wat momenteel op een piekprijs staat. Kortom, interessant om uitbreiding intern te bekijken. Hoe kun je jouw huidige m² optimaal benutten?
 
Verspreid de clubbezoeken over de dag
Omdat remote werken niet meer weg te denken is in de huidige maatschappij zijn leden flexibeler om op verschillende momenten van de dag te komen sporten. Stem hier jouw aanbod op af, zodat de bezoeken zich meer over de dag verspreiden en je uiteindelijk meer leden kunt ontvangen. Denk hierbij aan circuittraingen in de fitness en/of groepslessen die aantrekkelijk zijn voor een grote doelgroep.
 
Multifunctionele fitnessapparatuur
Ook leveranciers van fitness- en krachtapparatuur spelen in op het optimaal benutten van de m2 van jouw fitnessruimte. Steeds meer krachtapparatuur is multifunctioneel, waardoor je minder verschillende soorten apparaten hoeft aan te schaffen. Hierdoor kun je de m2 in jouw fitnessruimte slimmer en efficiënter inrichten.
 
Geef een nieuwe impuls aan jouw fietszaal met SclptCycle®
Waar de groepsleszaal vol bezet staat en door een gemêleerde doelgroep bezocht wordt, is dit op de m2 van de cycle-zone vaak het tegenovergestelde. House of Workouts heeft “SclptCycle®” ontwikkeld, een shape les van 45 minuten op de fiets. I.c.m. XCO®-tubes wordt fietsen afgewisseld met het sculpten van het bovenlichaam. Deelnemers blijven gedurende de gehele workout op hun fiets. De muziek, bewegingen en look & feel is afgestemd op een (vrouwelijke) doelgroep tussen de 18-40 jaar en biedt de mogelijkheid om zonder grote investering een nieuwe impuls aan jouw cycle-zone te geven. 
 
On demand en virtual aanbod
Onderzoek of jouw huidige groepslesaanbieder ook virtuele lessen aanbiedt en/of een app tot hun beschikking heeft. Door jouw leden overal te kunnen bedienen hoef je geen extra m² te creëren voor extra aanbod en inkomsten.   
 
Optimaliseer de m² van jouw groepsleszaal
Maximaliseer de capaciteit van het aantal deelnemers van jouw groepslesruimte. De kosten van de groepslesinstructeur worden gemaakt, ongeacht of hier 12 of 45 leden per lesuur aan deelnemen. Deze beleving is uniek bij jouw instructeur en sportschool en niet snel te vervangen door een concurrent.
 
Kijk voor meer informatie op www.houseofworkouts.com. Voor vragen bel naar 070-4276810 of mail mail@houseofworkouts.com 
 
Bedrijf

House of Workouts

Laatste artikelen van dit bedrijf