25 august 2022

Boutique studios lijken de crypto markt te volgen?

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
25 august 2022
Niet dat deze 2 markten aan elkaar gekoppeld zijn maar het is praktisch gelijktijdig niet bepaald rozengeur en maneschijn bij Boutique fitness studios in de hoofdstad, onlangs sloot Han Doorenbosch 4 studio's in verband met niet voldoende florisante vergezichten, dan sluiten 2 HIGH STUDIOS van de Urban Gym Group en zijn enkele zelfstandige studio's die de deuren hebben gesloten. Bijelkaar zo'n 10 stuks.

Wat is hier aan de hand? Te hoge huur, geen personeel, teveel aanbod in verhouding met de vraag of aggregators die teveel afromen. Wanneer er teveel mensen komen sporten voor €9,- per sessie in plaats van €12,- hakt er natuurlijk hard in op  het verdienmodel.

Slechts twee weken nadat SoulCycle een aanbieding van gratis lessen aankondigde aan de eerste 100 Peloton-fietsbezitters die hun fietsen wilden inruilen, heeft SoulCycle aangekondigd dat het ongeveer 20 van zijn 82 studio's zal sluiten en ongeveer 75 van zijn 1.350 werknemers zal ontslaan, volgens een bericht in de New York Post. SoulCycle was tot nu toe voor velen het ideale voorbeeld van een successvolle Boutique studio.

Peleton schrapt overigens nogmaals 800 banen na de eerdere 2800, de bijna hysterische waardering wordt daarmee bijgesteld van maarliefst $162,- per aandeel in december 2020 naar $13,- per aandeel nu. In deze enorme rollercoaster is ondertussen wel Precor meegetrokken, welke is hernoemd naar Peleton Pro.

Dan F45 welke ook 1 (voorheen 2) locaties heeft in Nederland voert een ontslagronde door, de EBITDA is bijgesteld naar $25 miljoen.Voorheen was deze $90 en zelfs $100 miljoen, voor 2021 is de EBITDA bijgesteld naar $52 mijloen. 110 mensen verliezen hun baan.

! RECTIFICATIE:
IN HET ONDERSTAANDE BERICHT UIT DE NIEUWSBRIEF VAN 25-08-2022 IS PER ABUIS VERMELD DAT DEELNAME AAN DE #BEACTIVEDAY VOOR NIET-LEDEN VAN NLACTIEF GRATIS ZOU ZIJN. NIET-LEDEN KUNNEN ZICH EVENWEL AANMELDEN VIA DE LINK VOOR DEELNAME. VOOR VERDERE UITLEG OF #BEACTIVE EN/OF KOSTEN VERWIJZEN WIJ NAAR WWW.NLACTIEF.NL

 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf