23 september 2022

Amazon stapt in wellness, wanneer starten ze met fitness?

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
23 september 2022
Amazon wil in de VS ook gezondheids-coach zijn, maar wacht flinke uitdagingen
Amazon had zelf al een online apotheek en meerdere on-demand gezondheidsdiensten. Met Amazons recente (op twee na duurste) overname van One Medical voor 3,9 miljard dollar wil de techgigant de eerstelijnszorg in de Verenigde Staten transformeren. Hoewel Amazon enorme financiële middelen heeft, over een flinke portie talent en geduld beschikt en meermaals heeft bewezen het vermogen te hebben om economische sectoren op zijn kop te zetten, staat het voor enorme uitdagingen bij het proberen een nieuw model in een zeer onrustige zorgsector, valt te lezen op Harvard Business Review.

One Medical is een abonnementsdienst die werkt als een soort huisarts met laboratorium en 24 uur per dag online ondersteuning biedt. Amerikanen betalen 200 dollar per jaar om niet alleen op locatie, maar ook via videobelverbindingen contact te hebben met artsen.

Amazon heeft de eerstelijnsgezondheidszorgorganisatie One Medical overgenomen in een deal van 3,9 miljard dollar, waardoor het zich verder op de wellnessmarkt zal begeven. De verhuizing is de volgende stap van de e-commercegigant in de sector, na de groei en ontwikkeling van zijn assortiment voedingssupplementen.

Amazon zegt dat het ernaar streeft 'de zorgervaring te transformeren' door gebruik te maken van het bestaande netwerk van gezondheidsdiensten van One Medical, dat momenteel 767.000 leden virtueel en persoonlijk bedient. Vorig jaar nam One Medical Iora Health over, een eerstelijnszorggroep met 47 kantoren, waardoor het aantal vestigingen van One Medical in de VS bijna 200 telt. De op lidmaatschap gebaseerde service kost gebruikers US $ 199 per jaar.

Als onderdeel van de focus op preventie en welzijn zegt One Medical dat het begint met een "diepe duik" in levensstijl, genetische achtergrond en persoonlijke doelen, "hoe bescheiden of ambitieus ze ook zijn". Vanuit dit holistische perspectief worden leden begeleid naar geschikte screeningstesten, preventieve behandelingen en "lifestyle tweaks" met als doel het maximaliseren van geluk en een lang leven. "We zullen je coachen en je bij elke stap op het goede spoor houden", zegt het bedrijf.

Beschikbare diensten omvatten sportgeneeskunde en bewegingsadvies, reisgezondheid, kankerscreening, screening en preventie van hart- en vaatziekten, anticonceptie en gezinsplanning, dieet- en voedingsadvisering, LGBTQ-zorg, gezondheids- en seksuele gezondheidsdiensten voor mannen en vrouwen, screening op metabole en endocriene aandoeningen en vaccinatie diensten.

Naast het werken met individuen, werkt One Medical ook samen met 8.000 bedrijven, waaronder Airbnb en Google, die gezondheidsvoordelen voor werknemers bieden.

"Gezondheidszorg staat hoog op de lijst van ervaringen die opnieuw moeten worden uitgevonden", zegt Neil Lindsay, SVP van Amazon Health Services. “We houden van uitvinden, om te maken wat gemakkelijk en gemakkelijker zou moeten zijn en willen een van de bedrijven zijn die de zorgervaring drastisch helpen verbeteren.

"De mogelijkheid om de gezondheidszorg te transformeren en de resultaten te verbeteren door het mensgerichte en door technologie aangedreven model en het uitzonderlijke team van One Medical te combineren met de obsessie van klanten, de geschiedenis van uitvindingen en de bereidheid om op de lange termijn te investeren, is zo opwindend", zegt Amir Dan Rubin. , CEO van One Medical.

“Er is een enorme kans om de ervaring toegankelijker, betaalbaarder en zelfs plezieriger te maken voor patiënten, zorgverleners en betalers. We kijken ernaar uit om samen te innoveren en de toegang tot hoogwaardige zorgdiensten uit te breiden.”

Na afronding van de overeenkomst blijft Amir Dan Rubin aan als CEO bij One Medical. De deal moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders en aandeelhouders van One Medical. De vorige acquisitie van Amazon in de gezondheidszorg was de online apotheek PillPack in 2018 voor $ 750 miljoen. Hierna lanceerde het bedrijf in 2020 Amazon Pharmacy, dat recepten levert.

Het lijkt dus een kwestie van tijd tot Jef Bezos ook fitness en daarmee preventie aan zijn imperium toevoegd om daarmee op ieder niveau inzicht en invloed heeft op de geondheid van zijn klanten..

 

 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf