2 weken geleden

Waarde Basic-Fit kelderde 6,5 procent na een verkoopadvies door Berenberg

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 weken geleden
Beurshuis Berenberg zet de budgetfitnessketen Basic-Fit (BFIT), die ondanks de lockdowns op de beurs een relatief goede pandemie beleefde, op de verkooplijst. Het koersdoel gaat van 43 naar 33 euro. 'Er is veel dat op korte termijn kan fout lopen', zegt analist Remi Grenu. 'Het fors gedaalde consumentenvertrouwen en de aangetaste koopkracht zullen een rem zetten op de groei van de abonnementen en een nu al hoog percentage afhakers, 30 procent, nog doen oplopen. Tegelijk zal de inflatie de werkingskosten verhogen.'

De doelstellingen die Basic-Fit in november tegen 2030 aankondigde, zijn gewoon te ambitieus. Ze impliceren dat de keten meer dan 100 procent van de totale markt zou inpalmen. Een fundamenteler probleem is volgens Grenu dat de langetermijndoelstellingen van het management simpelweg te hoog zijn gegrepen. 'De doelstellingen voor nieuwe clubs, met telkens gemiddeld 3.300 leden per club, die Basic-Fit in november tegen 2030 aankondigde zijn gewoon te ambitieus. Ze impliceren dat de keten in de landen waar ze aanwezig is meer dan 100 procent van de totale markt zou inpalmen.' Bron: DeTijd.be

Het dieptepunt van  deze week lag op € 38.875, op dit moment ligt het alweer boven de €39,00. Ter herinnering de introductieprijs was €15,00 in 2016.

Op het forum van IEX.nl vormt zich een draad onder de titel '"Basic-Fit 2022: na de kuch toch weer 25% groei?"aan reacties en opmerkingen. Hieronder enkele voorbeelden zoals deze van ene Thorgall.
Thorgall schreef op 26 juli 2022 12:02: het is nonsens om je met koersdoelen bezig te houden omdat die bewezen geen enkele waarde hebben. Analisten met hun koersdoelen zijn net weermannen. Het veranderd zeer snel. Maar ja, 1 ding klopt wel. Waar wordt het eerst op bezuinigd.
en 
Bert12345 schreef op 26 juli 2022 13:04: De kop van dit draadje is best interessant. Na de kuch weer 25% groei?
We eindigden dit jaar op 42. Als het om knaken gaat - daarvoor zitten we hier - zou het dit jaar moeten eindigen op 53,50.
Ben benieuwd wie daar nog in gelooft........  Dit maakt het beleggen toch ook tot een fantastisch spelletje!

verder
Umi1 schreef op 26 juli 2022 13:46: ''Ook is er mogelijk extra kapitaal nodig voor deze plannen'', aldus Grenu. 
Eerst zegt hij dus dat BFIT te optimistisch is mbt hun groeiplannen & daarna dat ze extra kapitaal nodig zouden hebben hiervoor? Als ze trager groeien hebben ze zeker geen extra cash nodig. MGMT zei bij FY21 CC dat ze vanaf 2023 de groei kunnen financieren vanuit de cashflows (tenzij ze meer clubs dan gepland bouwen). Enige onzekerheid die ik zie, is of ze op KT (dit jaar dus) voldoende Liquiditeit hebben om aan die +250clubs te geraken . (ze willen/moeten? 100M liquiditeit onaangeroerd laten)
ps die 25% groei sloeg volgens mij op het aantal clubs. Enfin zo had ik het toch begrepen.


Bert12345 nogmaals: 28 juli 2022: Wat we weten, is dat de winstcijfers ergens onderaan in de statenent komen te staan. Winst hebben ze nl niet, Verder zal de EBITA ook ergens onderaan in de presentatie staan. Zou mooi zijn als die als positief zou zijn, Dan krijgen we enkele fantasie cijfers, zoals MOAT, ledenaanwas sinds een belabberde periode, nieuw geopende clubs en een waanzinnige forecast over toekomstvisioenen.

B...K vermoed echter een opzetje van Berenberg. B...K schreef op 26 juli 2022 15:09: Zal berenberg nu aan het kopen zijn..........
en van Tartessos komt het beste advies. Tartessos schreef op 27 juli 2022 19:43: Angst is nooit de beste raadgever, verstand wel. Succes allen.

Bron foto: LinkedIn
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf