2 maanden geleden

Drie redenen waarom in de sportschool sporten toch echt fijner is dan thuis sporten

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 maanden geleden

De corona pandemie heeft er helaas voor gezorgd dat veel sportscholen de deuren voor lange tijd hebben moeten sluiten. Dit heeft er vervolgens weer voor gezorgd dat er ontzettend veel Nederlanders thuis zijn gaan sporten. Toch zal dit in de meeste situaties geen ideale oplossing zijn. De sportschool heeft namelijk tal van voordelen ten opzichte van het thuis sporten. Benieuwd welke voordelen ons het meest in het oog springen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Materialen

De sportschool heeft over het algemeen oneindig veel materialen in huis om te kunnen sporten. Dit is dan ook een voordeel van de sportschool dat thuis niet te overtreffen is. Mocht je nu wel alle materialen aanschaffen die ook in de sportschool beschikbaar zijn, dan zal dit je een enorm deel van je eigen woning kosten. De spullen moeten immers ook bewaard worden op het moment dat er niet gesport wordt. Daarnaast zijn de materialen in de sportschool vaak erg kwalitatief. Ook hierin geldt natuurlijk dat je deze zelf kunt kopen. Het zal echter een enorme investering zijn. Voor het geld hoef je dus ook niet thuis te gaan sporten!

Oefeningen uitvoeren

Het uitvoeren van oefeningen is een ander aspect waarin de sportschool het altijd zal winnen van een eigen woning. Dit komt door twee verschillende aspecten die de sportschool biedt. Enerzijds is er simpelweg veel meer ruimte om de oefeningen uit te voeren en anderzijds is de sportschool een ruimte die geschikt is voor het oefeningen uitvoeren. In een eigen woning kan het maar zo dat er in de omringende woningen overlast buren ervaren wordt doordat er met zware gewichten getraind wordt. Daarnaast moet je in de eigen woning speciaal ruimte maken om te kunnen sporten. Hier hoef je in de sportschool gelukkig niet over na te denken. Deze ruimte is namelijk altijd gewoon beschikbaar!

Motivatie

In een sportschool is het vaak gemakkelijker om de motivatie om te sporten vast te houden dan in een thuisomgeving. Je ziet namelijk om je heen allemaal mensen sporten waardoor jij zelf ook gemotiveerd zal blijven om door te gaan. Daarnaast kun je in de sportschool ook eens om je heen kijken en geïnspireerd raken door oefeningen die je anderen ziet doen. Een ander groot voordeel van de sportschool zit hem in het feit dat je hier minder snel afgeleid raakt. Wanneer je thuis aan het sporten bent en bijvoorbeeld hoort dat de vaatwasser of de wasmachine klaar is, dan kan het al snel gebeuren dat je de sportsessie onderbreekt om huishoudelijke taken uit te voeren.

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf