10 january 2022

easySolution en Magicline bundelen hun krachten

10 january 2022

Het in Hamburg gevestigde softwarebedrijf Sport Alliance heeft easySolution GmbH overgenomen. Het “Magicline”-team en het “easySolution”-team worden samengevoegd. Zo bundelt Sport Alliance de krachten van de twee meest succesvolle softwareproviders in de fitnessbranche uit de DACH-regio. Beide ondernemingen zetten daarmee hun succesvolle samenwerking uit het verleden weer met elkaar voort. Het team en de technologie van easySolution GmbH zullen worden samengevoegd in Sport Alliance.

EasySolution en Magicline hebben een historische band

“Wat bij elkaar hoort, zal bij elkaar komen” – onder dit motto kondigt Sport Alliance de overname van easySolution GmbH uit Willich aan.
Beide ondernemingen delen een gemeenschappelijke geschiedenis. In hun begindagen waren de bedrijven namelijk nauwe partners van elkaar. Later gingen zij uit elkaar en startte easySolution met haar eigen managementsoftware.

Het beste van twee werelden in één platform

“De jaren van splitsing tussen easySolution en Magicline zijn eindelijk voorbij. Deze fusie biedt beide bedrijven een grote kans om één van ’s werelds grootste softwareprovider in de fitnessbranche te worden. We zijn zeer verheugd om het geweldige team van easySolution te verwelkomen bij Sport Alliance”, zegt Daniel Hanelt, CEO van Sport Alliance.

Samen wordt nu gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het cloud-based Magicline-platform, dat al in veel landen met succes wordt gebruikt. De ideeën, ervaring en energie van het easySolution team zullen in het voordeel zijn van de klant en zal de Magicline software nog beter maken. “Door de fusie kunnen we de ontwikkeling van ons platform nu nog verder stimuleren met de twee beste teams in de sector”, vervolgt Hanelt.

Voormalig directeur van easySolution verlaat het bedrijf en wil zich in de toekomst richten op waardecreatie in andere sectoren. “Ik wil easySolution bedanken voor de vele jaren en ik ben bijzonder trots op de geweldige prestatie van het team. Met Sport Alliance hebben ze het best mogelijke onderkomen voor hun toekomst gevonden”, aldus de aftredend directeur Andreas Lintner.

Meest recente artikelen