14 october 2021

Pascal Averdijk en Quintin Schevernels treden toe tot Urban Gym Group

14 october 2021
Pascal Averdijk is toegetreden tot fitnessketen Urban Gym Group als Chief Financial Officer (CFO). Hiervoor was Averdijk in dienst bij bedrijven als Aldipress, Sanoma Digital, Scoupy en OK.app. Daarnaast treedt Quintin Schevernels toe tot Raad van Advies (RvA). Chris Zadeh, Allan Fisher en Jonathan Fisher werden eerder benoemd in de RvA. Naast zijn functie als CEO van Funda, is Schevernels angel investor, voornamelijk gericht op market places, HRtech, FinTech, platforms en SaaS. 

Pascal Averdijk: “Dankzij mijn achtergrond als profvoetballer en trainer heb ik altijd geleefd met sport. Daarna ben ik mij op zakelijk vlak gaan verbreden en heb ik de rol van CFO gehad bij bedrijven als Aldipress, Scoupy en OK.app. Deze rol bij de Urban Gym Group is een mooie volgende stap waarbij ik mijn financiële ervaring kan combineren met de passie voor sport. De grootse plannen in combinatie met de groeifase waarin de UGG zich bevindt, maken het voor mij een mooie uitdaging. Het gedreven team van mensen waarmee ik werk maakt het plaatje af.”

Marjolijn Meijer, CEO: “Ik ben blij dat Pascal is begonnen. Zijn expertise en topsportmentaliteit gaan bijdragen aan het realiseren van onze nationale en internationale ambities.” Averdijk: “Mijn agenda voor de komende weken is al gevuld. Naast kennismaken met de belangrijke partners van de UGG, zal ik tijd investeren in het aantrekken van financieel talent voor mijn team.”

Toetreding Quintin Schevernels tot Raad van Advies
Jordy Kool, co-CEO en voorzitter van de Raad van Advies: “Quintin heeft een lange en indrukwekkende staat van dienst in het opschalen van bedrijven en is expert op het gebied van data, technologie en marketing. Allemaal onderwerpen die hoog op onze agenda staan.” Kool en Schevernels zijn gezamenlijk lid van de raad van commissarissen van Infotheek Group. Schevernels is tevens supervisory board member bij Effectory.

Schevernels: “Data en tech worden steeds belangrijker in de sport- en gezondheidsindustrie. Ik ben verheugd om mijn kennis te delen en zie grote parallellen met sectoren waarin ik eerder heb gewerkt. Het succesvolle concept, de ambities van de UGG en direct waarde kunnen toevoegen zijn voor mij de belangrijkste redenen om toe te treden tot de RvA.”

Over Urban Gym Group
De Urban Gym Group (UGG) heeft meerdere labels in grote steden in Nederland en heeft als doel haar leden een unieke fitnesservaring te bieden. UGG is actief met meer dan 25 clubs. Trainmore vestigt zich vaak in prachtige, inspirerende, monumentale panden in de centra van grote steden en biedt de nieuwste fitnesstechnologie in een stedelijke setting, waarin community, muziek en kunst een steeds grotere rol gaan spelen. Clubsportive is een high-end fitnessclub, gevestigd aan de Zuidas van Amsterdam. High Studios is de eerste boutique fitnessstudio van Nederland en biedt op verschillende locaties in het land HIIT-workouts (cycle, yoga en run) aan, maar ook outdoor-workouts. BTY CLB biedt intensieve trainingen gericht op bilspieren in nachtclubs, op andere bijzondere locaties en online.

Eerder dit jaar werd een exclusieve franchiseovereenkomst getekend met het Engelse TRIB3, met als doel de komende drie jaar 20 nieuwe boutique studio's te openen.

De Urban Gym Group wordt geleid door Marjolijn Meijer en Jordy Kool. Samen zijn ze ook eigenaar van de recent opgerichte bedrijven Gym Warehouse en My Local Gym Group.
 
Urban Gym GroupPascal AverdijkQuintin SchevernelsMarjolijn MeijerJordy KoolGym WarehouseTrainMore
Gerelateerde artikelen