2 jaar geleden

Anderhalvemeterregel verdwijnt nu ook in sportscholen en studio's

2 jaar geleden
Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge over de coronamaatregelen werd dinsdag duidelijk dat ook in de fitnessbranche de anderhalvemeterregel verdwijnt. Sporters kunnen blijven sporten zonder enige drempel, zoals een coronapas. En voor de fitnessondernemers geldt dat zij weer de aantallen leden kunnen ontvangen die voor de coronacrisis kwamen sporten.
  
Het opheffen van de anderhalvemeterregel vanaf 25 september betekent dat de aantallen in zowel de fitnessruimte, groepsleszalen, zwembaden als studio’s weer opgevoerd kunnen worden. Hiermee komt er een einde aan de coronaprotocollen die vanaf juli 2020 werden gehanteerd.
 
Een aantal maatregelen blijft van toepassing. Zo blijven bepaalde hygiënemaatregelen (handen wassen) gelden, mensen moeten thuisblijven als ze ziek zijn en ventilatie blijft een aandachtspunt. Echter vervallen de gezondheidscheck en de registratieplicht. Het kenmerkt de situatie na 25 september: er komt steeds meer verantwoordelijkheid te liggen bij fitnessondernemers en leden.
 
Er ontstaat straks  wel een opvallend verschil tussen sectoren, bijvoorbeeld met de horeca en evenementensector. Deze sectoren mogen nog niet terug naar de oude situatie. Het kabinet maakt een onderscheid tussen een bezoeker en een sporter. Dat heeft ook gevolgen voor een fitnessbedrijven. Waar sporten en zwemmen drempelloos kan, wordt bij een bezoek aan de horeca een coronapas gevraagd.
Meest recente artikelen