2 maanden geleden

HADO, 's werelds eerste techno sport, opent baan in Nederland

2 maanden geleden
HADO is een unieke, toegankelijke en leuke combinatie van sport en gaming. Het is een unieke sport met een hoge fun factor die door iedereen, van jong tot oud, beoefend kan worden. Simpel gezegd is HADO een intensieve en strategische 3 vs 3 versie van het voor iedereen bekende trefbal (dodgeball)

HADO gebruikt AR-technologie om een laag over de echte wereld te projecteren. Dit in tegenstelling tot Virtual Reality waarbij een volledig digitale wereld wordt gecreëerd. Bij HADO zie je als speler zowel de werkelijke omgeving als de geprojecteerde laag via de AR headset terwijl je vrij kan bewegen zonder gebruik te maken van controllers of kabels. 

Het team achter HADO bestaat uit Michiel Verhage en Michael Reibestein, twee vrienden met een passie voor sport en technologie. Met HADO willen zij een unieke, toegankelijke en leuke ervaring bieden die sport en spel combineert. Zoals veel mensen weten is regelmatig bewegen goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. De twee geloven dat iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke gesteldheid moet kunnen bewegen en lol maken. Het is hun doel om een gezonde levensstijl aan te moedigen door sport en gaming te combineren met technologie. De eerste HADO-baan in Nederland is deze week geopend in Amsterdam waar men in teams van 2x2 of 3x3 kan spelen.De sport van de toekomst? 
Michiel en Michael willen zo snel mogelijk meerdere locaties in Nederland openen. HADO is in 2014 in Japan bedacht en wordt inmiddels in 26 landen gespeeld door miljoenen mensen. Wereldwijd worden professionele competities georganiseerd inclusief een jaarlijkse Europa Cup in Istanbul en de World Cup in Tokyo. Daarnaast heeft HADO de ambitie om op termijn een Olympische Sport te worden.

Door het kleine formaat van een HADO baan (6m x 10m) is een baan snel op te zetten en makkelijk te verplaatsen. De intensieve game play zorgt voor een hoge capaciteit (tot 100 spelers / uur) waardoor je (ongebruikte) vierkante meters optimaal benut kunnen worden.

Ga voor meer informatie over HADO en de mogelijkheden om een eigen baan te starten of licentiehouder te worden naar de website


 
HADOAugmented RealityGamingEsportstrefbalAmsterdam
Gerelateerde artikelen