2 weken geleden

Rocycle gaat de grens over en opent clubs in Duitsland

2 weken geleden
Eerst Berlijn, dan Hamburg, vervolgens Keulen en een tweede club in Berlijn. De Nederlandse fitnessketen Rocycle breidt de komende maanden uit naar Duitsland. Inmiddels werken er daar twintig mensen voor het bedrijf. 'Onze ambitie is uit te groeien tot een wereldspeler', zegt oprichter en ceo Rogier van Duyn in het FD.

Tot nu toe heeft Rocycle twaalf sportscholen, waar fietsen wordt gecombineerd met fitnessoefeningen. De sporters staan op de pedalen en doen ondertussen push-ups en oefeningen met lichte gewichten. De zaal wordt verlicht met kaarsen, uit de boxen klinkt opzwepende muziek. De klanten hebben geen abonnement, maar betalen per les.

Concurreren op prijs
'Wij gaan vooral op prijs concurreren', zegt ceo Van Duyn. 'Waar de Duitse sportscholen gemiddeld €25 per les rekenen, bieden wij die aan voor €10. Dat kunnen we doen dankzij onze grootschalige aanpak. Bij ons staan er zestig fietsen in de zaal, bij de Duitse concurrenten zijn dat er over het algemeen niet meer dan 35.'

De eerste Duitse locatie opent op 1 oktober in Berlijn Mitte. Hamburg staat gepland voor 13 oktober. Keulen en een tweede vestiging in Berlijn staan voor het eerste kwartaal van volgend jaar op het programma. Het bedrijf kiest voor Duitsland vanwege de vele grote steden die dat land telt. Zo zijn er volgens Van Duyn al zes met meer dan een miljoen inwoners.

De uitbreiding naar Duitsland is voor Rocycle de eerste stap in de nieuwe internationale strategie. 'Wij willen uitgroeien tot een wereldspeler', zegt Van Duyn. 'De komende drie jaar openen we zeventig studio's in diverse Europese steden.'

Lees het volledige artikel over de uitbreiding van Rocycle naar Duitsland bij het FD.
Rocycleindoor cyclingboutique fitnessRogier van DuynDuitsland
Gerelateerde artikelen