19 august 2021

Sport Alliance haalt kapitaalinjectie binnen van 60 miljoen euro bij Amerikaanse techinvesteerder PSG

19 august 2021
Sport Alliance, het in Hamburg gevestigde bedrijf met innovatieve softwareoplossingen en services voor de fitnessindustrie, kondigt vandaag aan dat het een kapitaalinjectie van €60 miljoen heeft binnengehaald via PSG, een toonaangevend beleggingsbedrijf dat zich richt op samenwerkingen met middelgrote software- en techbedrijven.

Met de visie 'More Sports' wil Sport Alliance de wereldwijde fitnessindustrie digitaliseren. De moedermaatschappij levert innovatieve softwareoplossingen en services aan fitnessketens, franchisesystemen en onafhankelijke fitness-providers. Het bedrijf tracht hiermee het management van sportscholen efficiënter te maken en tegelijkertijd toegang tot sport en beweging voor iedereen via een digitaal ecosysteem toegankelijk te maken.

Sport Alliance heeft meer dan 5000 sport- en gezondheidsfaciliteiten als klanten in de DACH-regio. De investering van PSG is daarom met name bedoeld om de internationale expansie te versnellen. Het productportfolio van de Groep is momenteel beschikbaar in landen als Italië, Spanje, Frankrijk, Benelux, het VK en de VS.

COVID-19 versnelt de digitalisering van de fitnessindustrie
"De fitnessindustrie ondergaat nog meer veranderingen als gevolg van de pandemie dan voorheen. We hebben in de DACH-regio al een positie als marktleider. Nu willen we de volgende stap zetten en ons wereldwijd positioneren als toonaangevende Tech-provider voor de industrie. We zijn dan ook blij met dit nieuws, omdat we geloven dat de investering van PSG ons verder zal helpen onze ambitieuze doelen te bereiken", zegt Daniel Hanelt, CEO van Sport Alliance.

Ondanks de moeilijke COVID-19 omstandigheden is de Groep blijven groeien en heeft het ingespeeld op de groeiende vraag naar digitalisering in de fitnessbranche. "Bij PSG zijn we enthousiast over het groeipotentieel van Sport Alliance", aldus Skip Besthoff, Managing Director bij PSG. “Het bedrijf is de afgelopen twee jaar blijven groeien, ondanks de tegenwind waarmee de vrijetijds- en fitnesssector wordt geconfronteerd als gevolg van Covid-19, wat volgens ons de kracht van het aanbod van Sport Alliance aan zijn klanten aantoont.”

'Magicline' met geïntegreerde member-app als vlaggenschip van het bedrijf
Het vlaggenschip van Sport Alliance is de cloud-based softwareoplossing voor fitnessstudio's, 'Magicline', en de bijbehorende member-app die wordt gebruikt door miljoenen leden van sportscholen en studio's. De app is volledig geïntegreerd en wordt gebruikt door grote fitnessketens, waaronder McFIT en Gold's Gym, die beide deel uitmaken van RSG Group, maar ook door clever fit en Bodystreet, die beide al lang als klant samenwerken met Sport Alliance.

PSG: "We willen de marktpositie van Sport Alliance verder uitbouwen"
“We kijken er naar uit om samen te werken met Daniel en zijn team om de marktpositie van Sport Alliance in de DACH-regio verder uit te bouwen. We zijn overtuigd dat Sport Alliance met onze support het potentieel heeft om globale marktleider van softwareoplossingen voor elk type sportfaciliteit te worden.”

Internationale schaalvergroting en versterking van onze teams
“We geloven dat we in PSG de juiste partner hebben gevonden om het volgende hoofdstuk van Sport Alliance te schrijven — door toegang tot sport en beweging wereldwijd te vereenvoudigen. We kijken ernaar uit om in de toekomst met het PSG-team samen te werken", voegde Hanelt eraan toe. Naast de uitbreiding naar strategische groeimarkten, staat ook het versterken van onze teams hoog op de agenda.
Sport Alliance GroupMagicline
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Magicline

Laatste artikelen van dit bedrijf