1 maand geleden

Dankzij vooruitstrevend pandemieconcept: "We kunnen FitnessConnected in november betrouwbaar runnen"

1 maand geleden
De opleving van besmettingscijfers en de verspreiding van de deltavariant zorgen voor onzekerheid voor beurzen in het najaar van 2021. Sommige beurzen kozen voor puur digitale oplossingen. Anderen, zoals de toonaangevende internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid FIBO, hebben onlangs hun evenementen uitgesteld. En weer anderen blijven hun fysieke beurzen consequent plannen, zoals het team van FitnessConnected, de nieuwe interdisciplinaire B2B-beurs voor een gezondheidsgerichte fitnessindustrie.

"We kunnen FitnessConnected in november betrouwbaar houden. Dat komt omdat we vanaf het begin niet uitgingen van een normale situatie in het najaar van 2021. Bij de ontwikkeling van het evenement hebben we in een vroeg stadium al rekening gehouden met allerlei soorten scenario's", zegt CEO Ralph Scholz.

Het toekomstgerichte pandemische concept van FitnessConnected wordt op veel gebieden weerspiegeld. Bijvoorbeeld in een royale halindeling (slechts ongeveer 50 procent van de hal is standruimte), veel gangpaden ertussen, centrale catering weg van de stands en aparte vergaderruimtes. “Als gezondheidsgerichte en verantwoordelijke organisatoren hebben we vanaf het begin afgezien van het plannen van shows op de stands of feesten om van FitnessConnected een No-Covid-Area te maken”, legt Scholz uit.

Gratis sneltesten bij de ingang van de beurs en situatiespecifieke beursannuleringen voor exposanten ronden het pandemieconcept af. Het bedrijf is ook voorbereid op de situatie dat er nu waarschijnlijk meer vakbezoekers dan verwacht naar FitnessConnected in München zullen komen van 18 tot 20 november 2021, vanwege andere geannuleerde evenementen: "Op basis van onze flexibele halplanning kunnen we ook structuren aanpassen voor meer bezoekers indien nodig en er tegelijkertijd voor zorgen dat het evenement veilig wordt gehouden. Er zijn geen plannen om de beursruimte te vergroten om het aantal exposanten te kunnen vergroten", aldus Scholz.

More info at www.fitness-connected.com
Meest recente artikelen