30 june 2021

Ervaren man Leo Schreuders krijgt leiding over uitbreiding activiteiten Torque Fitness in Europa

30 june 2021
Door de toenemende vraag naar de functionele en krachttrainingsproducten in Europa heeft Torque Fitness de doorgewinterde fitnessindustrie veteraan Leo Schreuders benoemd tot vice-president verkoop voor Europa. Met meer dan 26 jaar ervaring in de internationale fitness- en sportartikelenindustrie zal Schreuders leiding geven aan de uitbreiding van Torque's activiteiten in de Europese regio.

"Met zijn branche-expertise en passie, sterke werkethiek en afstemming op onze doelen, is Leo een uitstekende aanvulling op ons team", zegt Jerry Dettinger, de CEO van Torque Fitness. "We zijn verheugd dat hij voortbouwt op onze sterke internationale tractie en onze snelle groei regisseert."


Carriere Leo Schreuders 
Meest recentelijk was Schreuders bijna 16 jaar de Managing Director van Octane Fitness International B.V., waar hij leiding gaf aan alle aspecten van de activiteiten van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In die rol richtte hij Octane Fitness International en Octane Fitness UK Ltd. op, zette hij distributiekanalen en directe verkoop op in de hele regio en hield hij toezicht op de dagelijkse activiteiten in het EMEA-kantoor.
 
Eerder werkte Schreuders tien jaar bij Life Fitness Atlantic B.V. in Nederland als sales- en marketingdirecteur voor EMEA, waar hij de verkoop vertienvoudigde. Daarvoor was hij de Europese gebiedsmanager voor Scatch International B.V., Nederland, een sportgamebedrijf, waar hij exclusieve agentuurovereenkomsten opstelde in Europese gebieden goed voor meer dan $ 15 miljoen en alle belangrijke accounts in Duitsland en Frankrijk afhandelde.
 
Schreuders begon zijn carrière bij verschillende tennis- en sportartikelenbedrijven en retailers in Nederland, waar hij distributie, verkoop, promoties en beurzen ontwikkelde en hierin zeven jaar werkzaam was.
 
"Ik ben verheugd om me bij Torque aan te sluiten vanwege de unieke producten en benadering van krachttraining, samen met het familiale gevoel van het bedrijf", aldus Schreuders. "Ik deel de toewijding van de organisatie aan kwaliteit, klantenservice en de internationale markten."
 
Schreuders is geboren en getogen in Nederland en spreekt Engels, Nederlands en Duits.
 
Over Torque Fitness
Met zijn wereldwijde hoofdkantoor in Coon Rapids, Minnesota, is Torque Fitness een ervaren leverancier welke innovatie, ontwerp en prestaties versnelt in commerciële en home gyms. Sinds 2005 combineert Torque branchekennis en passie voor fitness om enkele van de meest innovatieve functionele en krachttrainingsproducten te ontwikkelen. Met meer dan 40 jaar commerciële ontwerpexpertise, creëert Torque Fitness unieke, heavy-duty trainingstools voor organisaties zoals Anytime Fitness, Gold's Gym, Life Time Fitness, het Pittsburgh Steelers NFL-team en meer.

TorqueFitness.com
Leo SchreudersTorque FitnessOctane FitnessLife FitnessAnytime FitnessGolds Gym
Gerelateerde artikelen