1 maand geleden

EuropeActive en Deloitte onthullen Europees gezondheids- en fitnessmarktrapport 2021

1 maand geleden

Op woensdag 23 juni organiseerde EuropeActive een virtueel pre-event in aanloop naar het 2021 European Health & Fitness Forum (EHFF) om de belangrijkste bevindingen van het 2021 European Health & Fitness Market Report (EHFMR) te onthullen.

Deze achtste editie van het European Health & Fitness Market Report, dat betrekking heeft op het kalenderjaar 2020, onthult de ware impact van de COVID-19-pandemie op de fitness- en lichaamsbewegingsector. De pandemie heeft ertoe geleid dat regeringen meerdere lockdown-periodes voor fitnessclubs hebben afgedwongen, in sommige gevallen tussen 40% en 50% van de operationele dagen, en dit wordt weerspiegeld in een niet-verrassende dip na decennia van continue groei.

Volgens het rapport daalde het lidmaatschap met ongeveer 10 miljoen leden of 15,4% van 64,8 in 2019 tot 54,8 miljoen tegen het einde van 2020. De inkomsten daalden met 32,9% tot ongeveer 18,9 miljard EUR, vergeleken met het recordjaar 2019 (28,2 miljard) met de 15 grootste Europese fitnessaanbieders die in 2020 een totale omzet van 2,6 miljard EUR behaalden. De 20 grootste exploitanten zagen hun lidmaatschappen met 0,9 miljoen (-7%) afnemen tot 12,3 miljoen in vergelijking met 2019. Het totale aantal fitnessclubs daalde met 1.4% tot 62.775, een matige daling die nauw verband houdt met de financiële steun die veel regeringen aan bedrijven hebben gegeven tijdens de pandemie.

Net als bij veel andere sectoren zijn de digitalisering en de verbreding van het ecosysteem in 2020 versneld. Ook in fitnessapparatuur en accessoires voor thuisgebruik, digitale producten/diensten en buitenoplossingen is een aanzienlijke groei te zien.

Het vertrouwen van investeerders in toekomstige groeimogelijkheden en het succes van de fitness- en fysieke activiteitssector blijkt uit de grote bedragen die in 2020 zijn geïnvesteerd in de verschillende segmenten van het fitnessecosysteem via bestaande bedrijven en startups, zowel online als offline. Een aanzienlijk deel van deze investering is afkomstig van big-tech, met name Apple, Google en Amazon. In 2020 werden 16 grote M&A-transacties geregistreerd waarbij in totaal 854 clubs betrokken waren, waarbij 505 clubs vóór maart van eigenaar wisselden.

In een reactie op het rapport zei directeur Andreas Paulsen: "In de afgelopen jaren is het European Health & Fitness Market Report de gouden standaard geworden voor marktonderzoek in de fitness- en fysieke activiteitssector. En vooral in deze uitdagende en transformerende tijd voor onze sector hebben we betrouwbare gegevens nodig hebben om de impact van COVID-19 op onze sector feitelijk te bewijzen, en nog belangrijker om de positieve en essentiële impact van onze sector in onze gemeenschappen in heel Europa aan te tonen.Ik wil EuropeActive Ambassador Herman Rutgers, onze partners bij Deloitte, onze dataverzamelingspartners over het hele continent, evenals onze genereuze sponsors, voor deze geweldige en belangrijke prestatie in een turbulente tijd."

Het European Health & Fitness Market Report 2021 vertegenwoordigt het meest uitgebreide rapport over de Europese gezondheids- en fitnessmarkt en dient als een waardevolle bron van informatie voor belanghebbenden uit de sector. Dit rapport is mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van Basic-Fit, BRP Systems, Exerp, FIBO Global Fitness, GO fit, Myzone, PureGym, Technogym en Xplor. Het volledige rapport is beschikbaar voor 299 euro (alleen voor EuropeActive-leden 149) en kan worden besteld via het kenniscentrum van EuropeActive. Koop het rapport HIER

Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf