22 june 2021

Vereniging Exclusieve Sportcentra organiseert 5de editie van de ElliptiGO tour voor Villa Joep

22 june 2021
Op zaterdag 3 juli wordt door de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) alweer de 5e editie van de ElliptiGO tour, onderdeel van Spin & Sport for life, georganiseerd. Een groep van 40 enthousiaste deelnemers gaat deze dag een afstand van bijna 95 kilometer overbruggen op Elliptigo’s en hiermee geld ophalen voor Villa Joep. De tour start in Putten en heeft als eindbestemming het Prinses Máxima centrum. Daar wordt de cheque met het sponsorbedrag overhandigd.

De tour
De unieke tour start al in de vroege ochtend. Na een lekkere kop koffie en een goede warming-up, vertrekt de groep op twintig Elliptigo’s vanaf restaurant & midgetgolf Terra Nova in Putten. De route is uitgezet door Anthony de Zwart van Run2go en loopt op de heenweg ‘onderlangs’ via de Utrechtse heuvelrug en op de terugweg 'bovenlangs' naar Putten; met genoeg tussenstops onderweg. “Het zal pittig worden, want rijden op een ElliptiGo is toch weer even anders dan fietsen. Maar we gaan ervoor”, zegt Henny van Vliet, mede-initiatiefnemer en directeur van Healthclub My Move in Krimpen aan den IJssel.


Prinses Maxima Onderzoekcentrum
Aangekomen bij het Prinses Máxima centrum neemt toponderzoeker prof. dr. Jan Molenaar de cheque in ontvangst. Het onderzoeksteam staat internationaal zeer hoog aangeschreven en de resultaten naar neuroblastoom kinderkanker zijn baanbrekend. De onderzoeken die door het team met al de donaties zijn gedaan laten hoopgevende resultaten zien. Het afwijkende gen is bekend en de onderzoekers zijn al een eind op weg om het juiste medicijn te vinden voor kinderen met deze ziekte. Maar er zijn nog veel stappen te zetten, de strijd is zeker niet gestreden.


Spin & Sport for Life
Voor de zestiende keer op rij is Villa Joep het goede doel van Spin & Sport for Life. Tijdens Spin & Sport for Life gaan de deelnemende exclusieve sportcentra zoveel mogelijk geld ophalen voor Villa Joep door een sportevenement te organiseren. Door COVID 19 konden deze sportevenementen vorig jaar en dit jaar niet plaatsvinden. Maar gelukkig kunnen wij met de versoepelingen deze ElliptiGo tour, ook al is die vrij klein, door laten gaan. “Restricties en beperkingen zijn toch wat anders dan elke dag strijden om weer gezond te worden. Dat is wat kinderen moeten doen die de afschuwelijke diagnose (neuroblastoom) kanker krijgen”, zegt medeorganisator Juliën van der Slikke van Healthclub Juliën uit Lienden.


Villa Joep  
Villa Joep draagt de naam van Joep Steijn uit Voorschoten. Hij overleed aan neuroblastoom kinderkanker op vier jarige leeftijd. Direct na zijn overlijden richtten zijn ouders Villa Joep op om geld in te zamelen voor onderzoek naar geneesmiddelen voor deze ziekte. Alle donaties die bij Villa Joep binnenkomen gaan volledig naar onderzoek.


VESVilla JoepElliptiGOPrinses Maxima CentrumUtrechtkinderoncologieneuroblastoom kinderkankerSport for Life
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES)

Laatste artikelen van dit bedrijf