22 june 2021

Technogym ondersteunt in hybride bedrijfsmodel met lancering Mywellness Platform 6.0 en Technogym app

22 june 2021
Na maanden van lockdown keren mensen over de hele wereld met groot enthousiasme terug naar de sportschool. Ze doen dit met een ongekend digitaal bewustzijn, opgedaan in het afgelopen jaar. De ontwikkeling van digitale fitness biedt een geweldige kans voor fitnessclubs in het post-covid-tijdperk.

Veel mensen die tijdens de lockdown niet naar de sportschool konden, bleven thuis actief trainen en zijn nu klaar om terug te keren naar de sportschool. Bovendien hebben degenen die tijdens de pandemie voor het eerst digitaal gingen sporten nu de mogelijkheid om ten volle te genieten van hun trainingservaring bij een professionele fitnessclub. Aan de andere kant zijn degenen die tijdens de lockdown zijn gestopt met trainen nog voorzichtig om terug te keren naar de sportschool.

Toekomstig bedrijfsmodel is hybride
Het toekomstige fitness-bedrijfsmodel zal daarom hybride zijn: mensen zullen thuis sporten en in de sportschool, op dezelfde manier als ze naar een restaurant gaan en een thuisbezorgservice gebruiken. In dit nieuwe scenario kunnen clubs meegaan op deze golf van digitalisatie en dit als een kans benutten.

Technogym ontwikkelt al meer dan 20 jaar een digitaal ecosysteem bestaande uit software, content, slimme apparatuur en service ter ondersteuning van fitness operators en voor de educatie van eindgebruikers, en nu gaat de innovatie verder met de lancering van Mywellness 6.0 en Technogym-app.Mywellness
Mywellness 6.0 is een open CRM-softwareplatform waarmee clubs de ervaring van leden kunnen verbeteren waardoor de club aantrekkelijker wordt, de retentie vergroot en zorgt voor meer up-sell mogelijkheden. Mywellness stelt de trainer in staat om de ervaring van elke individuele gebruiker te personaliseren en om door de club geproduceerde trainingsprogramma's en lessen aan leden te leveren, ook thuis met on-demand video's. De nieuwe Mywellness-app voegt de mogelijkheid toe voor de club om gebruik te maken van het hybride model met de verkoop van diensten (persoonlijke trainingssessies, lessen en schema's) aan leden thuis in een pay-per-use- of abonnementsmodus.

Technogym App
Technogym App is de ideale oplossing voor clubs die niet over het geïntegreerde Mywellness-platform beschikken maar hun leden wel een brede bibliotheek met on-demand video's willen aanbieden. Deze trainingsvideo's zijn ontwikkeld door Technogym en op basis van kunstmatige intelligentie kiest een coach de meest geschikte programma's voor de eindgebruiker afgestemt op zijn behoeften en doelen, welke voortdurend evolueren op basis van behaalde resultaten door de integratie met Technogym-apparatuur.

Er is ook een model voor het delen van inkomsten voor clubs die gebruikmaken van de Technogym-app: leden krijgen, tegen een speciaal tarief, toegang tot premiumdiensten binnen de app, waarna de club een commissie ontvangt over de door haar leden betaalde contributie.

De Technogym-app biedt clubs een geweldige kans om nieuwe leden aan te trekken dankzij de geloofwaardigheid van het Technogym-merk, opgebouwd over 37 jaar geschiedenis, en inmiddels beschikbaar in meer dan 100 landen wereldwijd.


 
TechnogymMywellnesshybride fitnessapp
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf