2 jaar geleden

Olympische Spelen kiest Technogym als officiële leverancier

2 jaar geleden
Olympische Spelen heeft Technogym gekozen als de officiële en exclusieve leverancier van fitnessapparatuur en digitale technologieën voor de voorbereiding van de atleten. Technogym wordt internationaal erkend als de norm op het gebied van atletische training, revalidatie en welzijn. Tokyo 2020 vertegenwoordigt Technogym’s 8e Olympische ervaring na Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012, Rio 2016 en Pyeongchang 2018.

In Tokio zal Technogym 25 trainingscentra uitrusten voor atleten om voorafgaand aan en tijdens de Olympische Spelen te trainen. In totaal worden 1.500 apparaten beschikbaar gesteld aan de 15.000 Olympische en Paralympische atleten die uit meer dan 200 verschillende landen komen en in 33 verschillende disciplines optreden. Bovendien zal Technogym ook een deskundig team van trainers aanbieden om atleten bij te staan met andere gerelateerde diensten (indeling van de sportschool, installatie en technische details).

 ZO KRIJG JE OPTIMALE PRESTATIETRAINING 
Het belangrijkste trainingscentrum voor de atleten bevindt zich in het Olympisch Dorp in Tokio in de wijk Harumi aan het water. Dit centrum biedt verschillende trainingsoplossingen - die de apparatuur van Technogym en digitale technologieën combineren - om te voldoen aan de atletische voorbereidingsbehoeften van de 33 verschillende disciplines. Zo biedt het Skill Line, het productgamma dat speciaal is ontworpen voor sportprestatietraining. Dit assortiment omvat Skillrun, de ultramoderne loopband, Skillrow, de professionele roeier, Skillmill de functionele niet-gemotoriseerde gebogen loopband om tegelijkertijd snelheid en kracht te trainen. En ook Skillbike, de eerste indoorfiets met echte versnellingen. Een fiets waarmee atleten zowel kracht en uithoudingsvermogen trainen als de efficiëntie maximaliseren. Het Olympisch Dorp biedt ook volledige krachttraining, waaronder Pure. Het plate-loaded-krachtstation dat veiligheid en prestatie combineert. En Kinesis, het unieke gepatenteerde concept van Technogym voor een 360° beweging waarmee je tegelijkertijd kracht, balans en flexibiliteit traint.



"Voornamelijk van de Skillrow ben ik groot fan. Op Skillrow komt alles samen, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Precies alles wat voor een judoka belangrijk is. Een roeimachine die voor zo veel verschillende trainingen inzetbaar is, is voor mij als judoka een geweldige uitkomst. En daarbij, het ziet er geweldig en stoer uit!", zegt judoka Noël van 't End.

OLYMPISCHE KAMPIOENEN TRAINEN MET TECHNOGYM 
Wereldwijd trainen veel veelbelovende jonge atleten voor de Olympische Spelen in honderden sportcentra met Technogym-producten en digitale oplossingen. Dit zijn onder meer: Oliver Zeidler, roeier uit Duitsland; Vincent Luis, triatleet uit Frankrijk; sprintloper Marlou van Rhijn; atletiek atleet Dafne Schippers; de judoka's Juul Franssen en Noël van 't End uit Nederland. Morgan Lake, heptatleet van team Groot-Brittannië, en roeier Sid Ali Boudina uit Algerije. Tennisser Kei Nishikori zal strijden op hun thuisbasis, klaar om de eer van het land van de Rijzende Zon te verdedigen in het bijzijn van hun landgenoten. Uit de VS zit Ben Kanute, een triatleet uit Illinois voor de laatste details van een perfecte voorbereiding. In Italië genieten vijf jonge atleten hun inauguratie in Tokio: Leonardo Fioravanti voor de nieuwe Olympische sport surfen; Letizia Paternoster en Elia Viviani voor fietsen; tenniskampioen Jannik Sinner; en Yeman Crippa zal historie schrijven op de middellange afstanden.
TechnogymOlympische Spelen
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf