2 weken geleden

EuropeActive lanceert nieuwe President's Council for Suppliers, Digital & Tech

2 weken geleden

Op woensdag 14 april heeft EuropeActive officieel de openingsvergadering van haar nieuwe President's Council for Suppliers, Digital & Tech (PCSDT) gelanceerd en gehost. De Raad is een belangrijk initiatief in het kader van het strategisch plan van de Europese handelsvereniging voor 2020-2021. Het belangrijkste doel van de PCSDT is het informeren en versterken van de strategische besluitvorming van EuropeActive en ondersteuning voor de heropening, het herstel en de vernieuwing van onze sector tijdens en na Covid-19.

Aan de openingsbijeenkomst van de nieuwe President's Council van EuropeActive namen veertien leveranciers van apparatuur, digitale en fit-tech bedrijven deel, incl. Ask Nicely, BRP Systems, Exerp, Fisikal, Johnson Health Tech, Life Fitness, Myzone, PerfectGym, Questex / Sibec, Reed Exhibitions / FIBO, Technogym, Urban Sports Club, Xplor en 4global. De leden van de PCSDT hebben hun steun toegezegd aan EuropeActive's Horizon 2025 Sectoral Manifesto, waarin de visie van EuropeActive voor de sector die het vertegenwoordigt, wordt gedefinieerd, voortbouwend op de vier pijlers Gezondheid, Digitaal, Gemeenschap en Standaarden.

PCSDT-secretaris Jennifer Halsall merkte op: “We zijn erg blij en vereerd dat zo veel van de toonaangevende fabrikanten van apparatuur en digitale en technische bedrijven in onze sector hebben afgesproken zich te verenigen voor het herstel en de vernieuwing van onze sector via onze nieuwe Raad! Bovenal kan ik niet wachten om de creatieve denkkracht van deze innovatieve marktleiders, die lid zijn van de Raad, te benutten voor visionaire initiatieven en projecten die ons hele ecosysteem ten goede zullen komen. Met name het Europese DataHub-project en hoogwaardige publicaties en educatieve evenementen over digitalisering van onze sector zullen enorm gunstig zijn voor de transformatie van onze sector nu we uit de schaduw van Covid-19 treden."

Bijkomende prioriteiten van de PCSDT zijn onder meer de ondersteuning en financiering van het onderzoekscentrum van EuropeActive, THiNK Active, en zijn gegevensverzameling, onderzoek en verspreiding voor de Europese fitness- en fysieke activiteitssector. De PCSDT zal bijvoorbeeld de volgende editie van de SafeACTiVE-studie ondersteunen en financieren, die het Covid19-risico in Europese fitness- en gezondheidsclubs in kaart brengt en beoordeelt.

President David Stalker zei: “Ik ben verheugd om de buitengewone steun te zien die onze leverancier en fit-tech-leden geven aan de nieuwe President's Council van EuropeActive in deze uitdagende tijd in de geschiedenis van onze sector. Meer dan ooit is het van vitaal belang dat we horizontaal samenwerken en expertise, inzichten en best practices delen, om onze sector met succes opnieuw op te bouwen en opnieuw uit te vinden om erkende aanbieders van fysiek, sociaal en mentaal welzijn te worden."

"Ik wil de leden van de Raad van de voorzitter persoonlijk bedanken voor hun genereuze en voortdurende bijdragen om dit ambitieuze project te realiseren. De PCSDT zal het herstel en de uitbreiding van de Europese markt voor fitness en lichaamsbeweging effectief ondersteunen en de digitale en We zijn er trots op deze toonaangevende leverancier en technische adviesraad voor EuropeActive en onze sector te hebben opgericht in een tijd waarin expertise, innovatie en gedurfde visie van cruciaal belang zijn ”, besluit hij.

De President's Council for Operators zet zijn vorderingen voort
Bovendien komt de President's Council for Operators (PCO) van EuropeActive eind april weer samen voor zijn vijfde gewone virtuele bijeenkomst. De PCO heeft veteraan uit de branche en EuropeActive Ambassador Herman Rutgers als secretaris, en de Council rekent de CEO's van enkele van Europa's toonaangevende ketens van clubexploitanten tot zijn leden. Naast het bieden van algemene strategische begeleiding, informeert en ondersteunt de PCO EuropeActive's public affairs-werk rond de EU-instellingen en andere internationale organen, evenals op nationaal niveau via de nationale associatiepartners van EuropeActive. Bovendien ondersteunt de PCO ook het werk van THiNK Active, met name om de sociaaleconomische en gezondheidseconomische impact van onze sector op de Europese samenleving te bewijzen en te documenteren.

Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf