6 april 2021

Meijer: "Sportscholen gaan voedingsconsulten aanbieden"

6 april 2021

Marjolijn Meijer geeft als CEO van Urban Gym Group (UGG), bekend van merken Trainmore, Clubsportive en High Studios, leiding aan ruim twintig sportscholen. Meijer verwacht dat de coronaperiode ervoor zorgt dat er nieuwe elementen aan de fitnessclub van de toekomst worden toegevoegd.

“Online sporten zal niet meer verdwijnen. Leden zien de voordelen van ook thuis of op reis kunnen trainen. En voeding. Sportscholen gaan voedingsconsulten aanbieden. Ik train heel graag, maar ik weet dat 80 procent van het resultaat voeding is", zegt Meijer tegen Business Insider.

"Mensen zouden eens goed moeten kijken wat ze elke dag eten. Soms schrik je ervan hoeveel calorieën je naar binnen werkt. Maar het gaat mij ook om wat voor calorieën er naar binnen gaan. Verder zal het ontspanningselement nog meer dan hiervoor terugkomen in de sportschool van de toekomst. Dat betekent dus nog meer yoga, maar ook meditatie en mindfullness.”

UGG richtte onlangs Gymwarehouse op, waar consumenten en bedrijven tweedehandse fitnessapparatuur kunnen kopen. “Dat loopt goed", vertelt Meijer. "De aansturing ligt primair bij mijn businesspartner Jordy Kool. Dit bedrijfsonderdeel is vergelijkbaar met de handel in tweedehands IT-producten bij Infotheek Group, die Jordy heeft uitgebouwd. Zoiets als Gymwarehouse zet je niet zomaar op. Het is een aparte tak van sport die je moet beheersen.”

“Via Gymwarehouse verkopen we nu in eerste instantie fitnessapparatuur uit onze eigen clubs. Met die opbrengsten kunnen we een deel van de nieuwe apparatuur bekostigen. Daardoor zijn we in staat om tijdens de crisis te vernieuwen terwijl veel van onze concurrenten dat niet kunnen doen.”

Lees het volledige interview met Marjolijn Meijer via www.businessinsider.nl.

Meest recente artikelen