1 week geleden

Wandelactie Stapril van start: 600 miljoen stappen voor een gezonde levensstijl

1 week geleden

Vandaag start de nieuwe actie Stapril. Deze actie roept Nederland op om 10.000 stappen per dag te zetten gedurende de maand april. Inmiddels hebben honderden particulieren en bedrijven zich ingeschreven om met de actie mee te doen. De actie is nu al een groot succes, want er doen 2x zoveel mensen mee als verwacht. Totaal gaan de ruim 2.000 deelnemers gezamenlijk 600 miljoen stappen zetten. Dit doen ze voor een gezonde levensstijl, iets dat nog actueler is door Corona.

In Nederland groeit 1 op de 12* kinderen op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die allesbehalve een zorgeloze jeugd hebben. Deze kinderen groeien op in een gezin met weinig inkomen. Hierdoor is thuis niet altijd genoeg geld voor basisbehoeften zoals nieuwe kleding na een groeispurt, of een keer een dagje uit ter ontspanning. Kinderen die opgroeien in armoede merken zo altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. En dat heeft gevolgen voor hun ontwikkeling en toekomst.

De actie Stapril vraagt naast een gezonde levensstijl ook aandacht voor deze kinderen in armoede. Doordat deelnemers zich door hun omgeving laten sponsoren. De deelnemers lopen voor kinderen zoals de 11-jarige Jaimy. Zij zit in groep 8 en haar moeder heeft nauwelijks geld om rond te komen, laat staan geld voor sportlessen of een laptop. Na de zomer gaat Jaimy naar de middelbare school en dan is een laptop onmisbaar. Jaimy heeft daarom onlangs een laptop gekregen via Nationaal Fonds Kinderhulp. Zo kon ze deze week haar allereerste boekbespreking met PowerPoint houden. Vorig jaar moest ze deze boekbespreking helaas overslaan. Stapril zamelt geld in voor kinderen als Jaimy, die in Nederland hulp hard nodig hebben.

Leonie ter Braak ,Carlos Lens en politieagenten Maritio en Kyra (bekend van Bureau040) omarmen Stapril en roepen iedereen op om mee te doen. ‘Bewegen is zo ontzettend belangrijk en het schiet er de laatste maanden te vaak bij in. Door actie te voeren met dit mooie initiatief krijgen we Nederland hopelijk wat gezonder, erg belangrijk lijkt mij!’ aldus Leonie ter Braak. ‘Nu veel vormen van sport helaas nog niet zijn toegestaan, is het toch belangrijk om in beweging te blijven. Stapril is een mooie invulling voor dit probleem, ik hoop dat er veel mensen mee gaan wandelen’, aldus Carlos Lens.  “Fit en gezond zijn is erg belangrijk, zeker in deze tijd en daarmee steunen we nu ook nog kinderen in Nederland die wel wat extra’s kunnen gebruiken” aldus Maritio & Kyra.

Aanmelden kan nog steeds via Stapril.nl
Kosten zijn € 15 en je krijgt een stappenteller thuisgestuurd
Stapril.nl

*Bron: Sociaal en Cultureel Planbureau, 2019

Meest recente artikelen