2 weken geleden

Sportplatform Champ start crowdfunding om te investeren in de toekomst van sport

2 weken geleden
Sportplatform Champ is een crowdfunding gestart waardoor men kan investeren in de toekomst van flexibel sporten door heel Nederland, op de vooravond dat sportlocaties na de lockdown weer opengaan. Champ wil heel Nederland aan het sporten krijgen. Door sport ‘snackable’ te maken. Geen lidmaatschappen meer, maar met een klik een passend sportmoment creëren.

Champ is een online sportplatform waarop gebruikers alle sporten in Nederland gemakkelijk kunnen zoeken, vinden en direct boeken, zonder vast te zitten aan een abonnement of vaste tijden en locaties van een sportklas. Gebruikers bepalen dus zelf hoe, waar en wanneer zij sporten. Inmiddels zijn er 3.500 sportlocaties aangesloten op het platform. 

In 2,5 jaar tijd is Champ uitgegroeid tot een van de grootste sportnetwerken van Nederland. Daarmee speelt het bedrijf in op de trend van een snelgroeiende groep multi-sporters die flexibiliteit en afwisseling zoeken, ook buiten de grote steden. Oprichters van het platform zijn Paul Wiertz en Michiel Huisman. Die eerder succesvol Couverts opzette. 

Over de crowdfunding
Champ gaat certificaten van aandelen uitgeven waardoor een investeerder met een investering gedeeltelijk eigenaar wordt van het platform. Het aandeel van de investeerder groeit mee met de waardeontwikkeling van Champ en als er winst wordt gemaakt ontvangt de investeerder dividend. Bij verkoop van het bedrijf ontvangt de investeerder zijn aandeel van de verkoopprijs. Champ verwacht dat deze verkoop al binnen vijf jaar zou kunnen plaatsvinden. Het bedrijf wil 500.000 euro crowdfunden. 

Momenteel heeft Champ al 375.000 euro opgehaald. Met de investeringen uit de crowdfunding hoopt Champ het team uit te breiden, het sportaanbod te vergroten met externe partners en een voordeelbundel te lanceren, de zogeheten Spierbundel. 

Lees hier meer over de crowdfunding en hoe je kunt investeren of bekijk de video. 
Het ontstaan van Champ
10 jaar geleden was het onmogelijk om online een tafel te reserveren in een restaurant. Maar die behoefte was er zeker. Oprichters Paul Wiertz en Michiel Huisman vonden het toen al vreemd dat restaurants in Nederland niet online te reserveren waren. Daardoor kwamen ze op het idee voor een boekingsplatform- en app voor restaurants: Couverts. Dit werd een groot succes en verkochten ze daarom in 2016 aan Tripadvisor, in Nederland actief met The Fork. Net zoals je online een tafel in een restaurant reserveert, een vliegticket koopt of een hotelkamer boekt, wil men ook sport online vinden en boeken. Vrijblijvend en zonder vast te zitten aan een abonnement. Zo ontstond het idee voor Champ bij de oprichters. 


Paul Wiertz (l) en Michiel Huisman (r)
champcrowdfundingPaul WiertzMichiel Huisman
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Champ

Laatste artikelen van dit bedrijf