2 weken geleden

Minister Van Ark houdt woord en brengt werkbezoek aan Healthclub Juliën

2 weken geleden
Naar aanleiding van het overhandigen van de brandbrief op vrijdag 12 maart door een brede delegatie uit de fitnessbranche heeft demissionair minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport een werkbezoek gebracht aan Healthclub Juliën in Lienden, waar zij werd rondgeleid door eigenaar Juliën van der Slikke. 

Insteek van het werkbezoek was om de minister vanuit de ogen van de ondernemer en daarmee de branche, het echte werkveld te laten ervaren. Wat doet en wat betekent de fitnessbranche in de gezondheidszorg en wat kan het en zou het moeten betekenen in deze coronaperiode.

Volgens Van der Slikke was het goed dat minister Van Ark op bezoek is geweest, waardoor ze de discussie vanuit een ander perspectief kan voeren. Tijdens het bezoek is aan van Ark hebben gevraagd om zich hard te maken voor een (beperkte) opening van de deuren van sportscholen. "Laat ons de individuele training weer oppakken, bepaal het aantal m2 per persoon, en laat ons weer mensen helpen. De schrijnende gevallen dienen zich steeds meer aan", aldus Van der Slikke.

"Zie ons als preventieve zorg, net als de fysiotherapeut gezien wordt als curatieve zorg. Preventief en curatief zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke dag van de week, elk uur van de dag werkt onze branche aan de gezondheid van 3,2 miljoen Nederlanders."

Van der Slikke spreekt de hoop uit de het bezoek voldoende inbreng heeft gehaad om inzichten te doen veranderen.

Bekijk hieronder ook de video van het bezoek van minister Tamara van Ark aan Healthclub Juliën of lees hier het verslag van het werkbezoek.
Foto: Healthclub Juliën

 
Meest recente artikelen