3 jaar geleden

Ronald Wouters: "Met PARTIJvdSPORT de waarde van sport in onze maatschappij benadrukken"

3 jaar geleden
Nederland maakt zich op voor de Tweede Kamer-verkiezingen, maar die komen voor PARTIJvdSPORT nog te vroeg. Oprichters Ronald Wouters en Maurice Ambaum hopen in de nabije toekomst wel een prominente rol te gaan spelen in de (lokale) politiek. Wij spraken met Wouters, algemeen directeur bij NL Actief, over de ambities van PARTIJvdSPORT en waarvoor de nieuwe politieke partij staat.

Wouters en Ambaum lanceerden PARTIJvdSPORT in februari. De eerste reacties op de oprichting van hun partij waren positief, vertelt Wouters in de nieuwe editie van BodyLIFE. "Met name vanuit ondernemende sporten hebben we al veel mooie berichten ontvangen. Via social media krijgen we enthousiaste feedback. Aan de kant van NOC*NSF en de sportbonden is het rustig. Ik begrijp dat wel. Zij kijken misschien de kat uit de boom en willen weten wat we van plan zijn. Veel mensen zullen mij ook vooral associëren met NL Actief en dus met ondernemers in de sport, maar wij zijn er voor het hele sportlandschap."

"We hebben een sneeuwbal gemaakt en die willen we laten rollen. We hopen dat mensen uit de sport, maar ook daarbuiten bij ons willen aansluiten om de waarde van sport in ons leven, in onze maatschappij te benadrukken. En er zijn ook gemeentes waar sport wel steeds meer wordt ingezet als middel, maar uiteindelijk ben je wel afhankelijk van hoe sportminded lokale politici zijn om plannen daadwerkelijk uit te voeren. Het zou ook goed zijn als we een smeermiddel kunnen vormen tussen ondernemers in de sport en clubs en verenigingen. We kunnen onze sportinfrastructuur nog veel beter benutten. Tussen 9 en 17 zijn de sportvelden doordeweeks leeg. Ga daar aan de slag met ondernemende sporters en bedrijven. Innovatiekracht zit over het algemeen meer bij ondernemers dan bij verenigingen, anders houdt bij ondernemers hun business namelijk op", aldus Wouters.

De directeur bij NL Actief verwacht in de komende jaren niet op Het Binnenhof rond te lopen. "Er zijn mensen die daar veel meer ervaring in hebben en daar nog meer van waarde kunnen zijn. Maar mensen die mij goed kennen, vinden het wel bij mij passen om nu deze stap richting de politiek te maken. We willen vooral een beweging op gang brengen. Ik loop al lang mee in de sportwereld en er verandert veel in positieve zin, maar ook veel dingen gaan heel traag. Hopelijk wordt PARTIJvdSPORT een mooie steen in de Hofvijver. Er moet echt iets veranderen. En wij willen daaraan ons steentje gaan bijdragen. En hopelijk velen met ons.”

Lees het gehele interview met Ronald Wouters over de start van PARTIJvdSPORT in de maart editie van BodyLIFE. Het magazine wordt deze week verspreid en de artikelen zijn ook online te lezen.
Meest recente artikelen