4 march 2021

Burgerinitiatief: sport & bewegen is een essentiële dienstverlening

4 march 2021
Nederlanders worden door de coronapandemie ingrijpend beperkt in hun mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Sportfaciliteiten zijn gesloten en alleen in de openlucht mogen mensen sporten en bewegen, onder voorwaarden.
 
Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders beduidend minder is gaan sporten en bewegen, en dat bijna 10% zelfs is gestopt. Dat heeft grote impact en legt een negatieve claim op hun gezondheid, fitheid en vitaliteit. Met alle gezondheidsrisico’s en oplopende zorgkosten van dien.
 
Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven en meer weerstand op te bouwen. Juist tijdens de coronapandemie heel belangrijk. De sportsector moet daarom worden aangemerkt als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van de sportaanbieders open gaan en ook open blijven. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol verantwoord sporten.

Vind jij sport en bewegen ook een essentiele dienstverlening? Steun dan het burgerinitiatief van Ronald Wouters en Maurice Ambaum van PartijvdSport en teken de petitie
 
Met minimaal 40.000 steunbetuigingen kan PartijvdSport het burgerinitiatief voordragen om te behandelen in de Tweede Kamer.
burgerinitiatiefpetitiesport en bewegenPARTIJvdSPORTRonald WoutersMaurice Ambaum#wewillenweersportscholen open
Gerelateerde artikelen