3 jaar geleden

Geopende sportscholen willen niet dicht: 'We accepteren de consequenties'

3 jaar geleden
Negen sportscholen in en rond Arnhem openden vandaag de deuren. Burgemeester van de stad, en voorzitter van de veiligheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch laat weten dat hij gaat handhaven als de deuren niet snel dichtgaat, schrijft Omroep Gelderland.

Toch houdt dat de vestigingen niet tegen. "Wij zijn van mening dat het kan," zegt initiatiefnemer Thomas Verheij van Formupgrade in Arnhem, dat in 2019 werd geopend door burgemeester Marcouch en waar hij zelf ook sport. "We accepteren de consequenties. Ook als dat een boete betekent."

Bij de meeste sportscholen vindt het sporten buiten plaats, maar bij Formupdate zijn ook binnen deelnemers te vinden. "Maximaal zes deelnemers. Iedereen is onverdeeld enthousiast dat ze weer mogen bewegen. Vanochtend barstte een vrouw zelfs in tranen uit, van geluk dat ze weer mocht bewegen."

Ook Hans Profijt van Everyday Fit ziet geen reden om de deuren te sluiten na de aankondiging van de gemeente. "Ik heb 600 vierkante meter met steeds tien mensen voor vijftig minuten, waarna we tien minuten wisselen en schoonmaken. Er wordt afstand gehouden, de apparaten worden schoongemaakt. En we werken met reserveringen. De klanten willen zo graag sporten dat ook zij zeggen: dan maar een boete," vertelt Profijt. "Zij vinden het ook gek dat je wel naar de McDonalds kan, maar niet gewoon mag sporten in de sportschool."

Lees het volledige artikel op de website van Omroep Gelderland

Arnhemsportscholen openAhmed MarcouchThomas VerheijFormupgradeHans ProfijtEveryday Fit
Gerelateerde artikelen