3 jaar geleden

Actie ‘stilzitten is geen optie’ massaal opgepakt door fitnesscentra in heel Nederland

3 jaar geleden
Afgelopen zaterdag 27 februari hebben 350 clubs in heel Nederland buiten een coronaproof training aangeboden en daarmee was de actie 'stilzitten is geen optie' een doorslaand succes voor initiatiefnemer Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES).

Deelnemende clubs waren vrij om zelf invulling te geven aan de actie, simpel en laagdrempelig. De clubs hebben dit op een fantastische manier gedaan en Nederland een positief beeld getoond van de fitnessbranche. 

Doel actie
Het voornaamste doel is bereikt, namelijk aandacht. Aandacht voor het feit dat bewegen essentieel is en dat dit bij de fitnesscentra op een veilige en goede manier mogelijk is. Aandacht voor het feit dat de fitnessbranche dé vitaliteitsmotor van Nederland is. Aandacht voor de drie miljoen clubleden die nu stilzitten en graag weer willen gaan sporten. Bovenal aandacht voor het feit dat de sportscholen hun deuren willen openen.

Landelijke pers
De landelijke pers heeft de noodkreet gehoord, o.a. NOS (journaal en jeugdjournaal), RTL nieuws, Hart van Nederland, Trouw, AD, Telegraaf én ontelbare berichten in de plaatselijke pers in alle regio’s besteedden aandacht aan de actie


(Bekijk de uitzending hier terug. Item start vanaf minuut acht)

Compliment
Directeur VES Yvonne Smits geeft de deelnemende clubs een groot compliment. “Mooi, dat het zo snel is opgepakt en dat we die vuist met elkaar konden maken. Wij hebben bewust de actie opengesteld voor alle clubs want opening van onze fitnesscentra is een gezamenlijk belang en heeft de hoogste prioriteit. Nu telt even geen concurrentie. De deelnemende clubs vormden de voorhoede en hebben de aftrap gegeven. Er zullen ongetwijfeld meer acties komen, geinitieerd door de branche organisatie NLActief. Blijf niet aan de kant staan en doe mee! Samen staan we sterk”, aldus de oproep van Smits.

Meld je aan op www.sportscholen.nl
De actiesite www.sportscholenopen.nl blijft voorlopig online, zolang de sportscholen gesloten blijven. Het verzoek aan clubs die niet hebben meegedaan, maar de missie onderschrijven (SPORTSCHOLEN OPEN!) is om zich aan te melden! Yvonne Smits:  “Het wordt een petitieplatform. De lijst is al indrukwekkend met 350 clubs, maar kan nog veel langer worden. Bovendien is de site een statement voor gezondheid, leefstijl en veiligheid in relatie tot onze fitnessbranche. De site is staat open voor iedereen, ook de pers”. 

Foto: Ted van Hees van Piazza Sports Houten staat de Telegraaf te woord
 
VESYvonne SmitsStilzitten is geen optiesportscholen open
Gerelateerde artikelen