3 jaar geleden

Bekende (oud)topsporters als Kevin Durant, James Harden en Maria Sharapova investeren in Therabody

3 jaar geleden
Therabody heeft onlangs nieuwe investeerders aangetrokken, waaronder bekende namen uit de (Amerikaanse) sport- en, entertainmentwereld die Theragun hebben gebruikt om hun pijn te verlichten en te helpen herstellen. De investeerders zijn onder meer voormalig tennisster Maria Sharapova, rapper Jay-Z, acteur Kevin Hart, american football speler Aaron Rodgers en basketballers Kevin Durant en James Harden.

Andere investeerders uit de sportwereld zijn onder meer Buffalo Bills quarterback Josh Allen, Minnesota Vikings quarterback Kirk Cousins, New York Jets quarterback Sam Darnold, Arizona Cardinals-receiver DeAndre Hopkins, Seattle Storm-aanvaller Breanna Stewart en Seattle Seahawks quarterback Russell Wilson.

Massagetherapie-apparaat
In 2007 liep Jason Wersland ernstig letsel op tijdens een motorongeluk. Naarmate de maanden verstreken, probeerde Wersland, een chiropractor, de pijn te verzachten, maar niets leek te werken. En dus vond Wersland het volgende jaar een handzaam massagetherapie-apparaat uit dat hielp zijn spieren te verlichten.

Wersland zag direct resultaat en liet het zien aan collega's, patiënten en vrienden. Maar pas in 2016, nadat hij aan het concept had gesleuteld en een partnerschap was aangegaan met durfkapitalist Ben Nazarian, introduceerde Wersland het product, Theragun, aan het publiek.

Nu heeft het bedrijf, dat zijn naam veranderde in Therabody, de verwachtingen van Wersland en Nazarian overtroffen en de aandacht getrokken van bekende namen in sport, entertainment en zaken.

Nazarian, de CEO van Therabody, beweert dat het bedrijf winstgevend is sinds het eerste volledige jaar en sinds de oprichting geen extern kapitaal heeft opgehaald.

"Dit ging niet over het nodig hebben van kapitaal om te groeien", zegt Nazarian, "het ging over zeer invloedrijke beroemdheden, atleten, mensen in de zakenwereld die contact opnamen en deel wilden uitmaken van ons bedrijf en onze missie. Het was echt een gemakkelijke ja voor ons. "

TheraOne
De Theragun blijft het belangrijkste product van het bedrijf. Het wordt geleverd in vier modellen en helpt mensen hun pijn en spierspanning te verlichten en te herstellen en voorkomen van blessures. Professionele atleten, fysiotherapeuten, chiropractors en alledaagse atleten gebruiken Theragun.

Daarnaast introduceerde Therabody vorig jaar een nieuw product, TheraOne, een lijn van CBD-oliën en lotions die mensen op hun lichaam kunnen aanbrengen om pijn te verlichten.

"We zijn constant op zoek naar een natuurlijk alternatief voor pijnstillers", zei Wersland. "TheraOne past daar bij."

De Therabody producten zijn imiddels verkrijgbaar in ongeveer 10.000 winkels in meer dan 60 landen. Ook zijn in de afgelopen maanden partnerschappen gevormd met Europese topclubs als Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester City, Arsenal en Paris-Saint Germain.

Therabody is van plan om de opbrengst van de recente investering te gebruiken om uit te breiden naar nog eens 10 landen, het budget voor onderzoek en ontwikkeling te verhogen, te investeren in de toeleveringsketen en mogelijk ook concurrenten over te nemen. In november kocht Therabody RP Sports, een bedrijf dat compressietoestellen produceert om spiervermoeidheid, spierpijn en ontstekingen te verlichten.

"Het doel is om door te gaan met het vinden van natuurlijke oplossingen en deze te valideren door middel van onderzoek en mensen te helpen ze toe te passen in hun eigen leven", vertelt Wersland. "Ons doel is om manieren te blijven vinden om mensen te helpen langer te leven, zich beter te voelen en gezond te blijven."

Dit artikel verscheen eerder op Forbes
TherabodyTheragunpercussie therapiemassagehersteltraining
Gerelateerde artikelen